Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2020. október 30., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Megtartotta idei őszi ülését a Városi Ifjúsági Parlament

Október 17-én a Csabagyöngye Kulturális Központban ült össze a csabai diákok fóruma, amelyen a város tizennyolc oktatási intézményének és kollégiumának több mint kétszáz általános és középiskolás tanulója vett részt.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 22., hétfő 13:00
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 22., hétfő 13:00

A város diákjainak érdekképviseleti szervezete, a Békéscsabai Diákönkormányzat, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központ (CsaKK) Patent Ifjúsági és Diákirodája 2006 óta rendezi meg évente kétszer, tavasszal és ősszel a Városi Ifjúsági Parlamentet (VIP), amelynek idei, őszi ülésére október 17-én, szerdán került sor. Tizennyolc iskola, kollégium és tagintézmény 214 diákja jelentkezett az idei őszi VIP-re, akik tíz szekcióban kezdtek neki a munkának a nyitó plenáris ülés után.

A rendezvényt Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, majd Balog Mihály diákpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a Pályaorientációs Nap keretén belül Buzder Brigitta, pályaorientációs konzulens tartott előadást, őt pedig a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Diákönkormányzat tagjai, Solymosi Gábor, Orvos Alex és Molnár Levente követték a színpadon.

A szekciók közül három az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak, hét pedig középiskolásoknak szólt. Köszönjük a szervezőknek, hogy szerkesztőségünk is lehetőséget kapott ezek között, amelynek eredményeképpen több új taggal is bővültünk.

Az esemény a záró plenáris üléssel ért véget. A VIP legközelebb tavasszal ül össze.

Galéria

Fotók: Sánta Márk

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2020
Minden jog fenntartva!