Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Megtartotta évindító ülését a Békéscsabai Ifjúsági Kerekasztal

Az ülés fókuszában a 2021-2025 közötti időszak ifjúsági koncepciója, valamint az ifjúsági közösségi terek álltak.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2020. január 16., csütörtök 16:29
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2020. január 16., csütörtök 16:29

A 2016-ban megalakult Békéscsabai Ifjúsági Kerekasztal fő feladatai közé tartozik a város Ifjúsági Koncepciójának és Cselekvési Tervének felülvizsgálata és a fiatalok érdekeinek megjelenítése. Az üléseken fiatalokkal foglalkozó szakemberek, civil szervezetek, oktatási intézmények és hivatalok, hatóságok, valamint természetesen ifjúsági szervezetek képviselői ülnek egy asztalhoz a városvezetéssel.

A 2020. január 9-i évindító ülésnek a Kollabor Természettudományos Élményközpont adott otthont, ahol Varga Tamás, BMJV alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, de az ülésen megjelent Szarvas Péter polgármester úr, valamint Kádár Kende diákpolgármester is.

Az ülés egyik napirendi pontjaként a Békéscsabai Diákönkormányzat ismertette a Városi Ifjúsági Parlament 2019 őszi ülésének záró plenáris ülésén elhangzott javaslatokat, de szó volt még többek között az Ifjúsági Koncepció és Cselekvési Terv eddigi eredményeiről, az Andrássy Úti Társaskör (ATK) működéséről és közösségi térként való megszűnéséről, illetve a Csaba Centerben létrejött új közösségi térről is.

Szerkesztőségünk ezúton köszöni meg, hogy mostantól a BAM is tagja lett a Békéscsabai Ifjúsági Kerekasztalnak, így ezentúl nemcsak tudósítunk az ülésekről, hanem részt veszünk annak munkájában is.

Galéria

Fotók: Lukóczki Kristóf

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!