Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Megkezdték munkájukat az új csabai diákvezetők a városházán

A 27. Csabai Garabonciás Napok záróakkordjaként a városvezetés október 5-én fogadta az előző este megválasztott diákpolgármestert és alpolgármestereit, akik a hagyományokhoz híven meg is hozták első hivatalos döntésüket.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 12., péntek 12:54
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 12., péntek 12:54

Október 5-én délelőtt Szarvas Péter, BMJV polgármestere a sajtó munkatársainak jelenlétében városházi irodájában fogadta Balog Mihály diákpolgármestert, valamint Pál Kitti Orsolya és Gyebnár Dániel diák-alpolgármestereket. A fogadáson jelen volt még Kiss Tibor alpolgármester, Varga Tamás, a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályának osztályvezető helyettese, valamint Bágy Petra ifjúsági referens.

A város első embere némileg szakított a hagyományokkal, ugyanis a korábbi 8, illetve a tavalyi 9 óra helyett 10 órára várta az előző este megválasztott új diákvezetőket, hogy a fárasztó hét és éjszakai ünnep után jobban kipihenhessék magukat első hivatalos „munkanapjukra”.

A kötetlen beszélgetés a gratulációkkal, valamint az élmények felelevenítésével kezdődött, majd a diákok fontosabb terveinek rövid felvázolásával folytatódott. Szarvas Péter hangsúlyozta a diákok számára, hogy a városvezetés nyitott a fiatalok ötletei felé, ahogy eddig is, úgy ezután is nyitva áll a városháza ajtaja előttük, minden megvalósítható ötlethez megadnak minden rendelkezésre álló segítséget.

A beszélgetés után a diákvezetők a szokásoknak megfelelően meghozták első hivatalos döntésüket, déli 12 órától megszüntették a tanítást arra a napra a város oktatási intézményeiben, majd a diákpolgármester hivatalosan is átvehette a város kulcsát felnőtt kollégájától.

A városvezetés ezt követően ajándékcsomagokat adott át a fiataloknak, majd stílszerűen Csabai Kolbásszal vendégelte meg őket.

Galéria

Fotó: Ati

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!