Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Másfél év után újra ülésezett a Városi Diákparlament

A Békéscsabai Diákönkormányzat egyik legjelentősebb programja az évente kétszer megszervezett Városi Diákönkormányzat, a VIP. A rendezvényt a vírushelyzet miatt, mintegy másfél éve nem tudták megtartani, de 2021 decemberében újra összeült Békéscsaba diáksága egy délelőttre

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. december 12., vasárnap 20:09
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. december 12., vasárnap 20:09

Az általában ősszel megrendezett program ezúttal kicsit továbbcsúszott, mot december 8-án került megrendezésre a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban. A délelőtt egy gyors regisztrációval kezdődött, majd megnyitóval folytatódott. Gémes Zsófia, DÖK tag köszöntötte a jelenlévőket, majd Varga Tamás alpolgármester szólt pár szót, végül az ülést Such Pál, a diákönkormányzat elnöke nyitotta meg. A megnyitó keretein belül bemutatták az idei szekciók vezetőit is.

Ebben az évben hét szekciót indítottak a VIP-en, amelyek hét különböző témát dolgoztak fel, így a résztvevők választhattak az Önismeret, a Gara, a művészetek színei, a Felsőoktatási kisokos, a Mitől függsz? és az Én és a kapcsolataim, illetve az Élet 18 után eénevezésű szekcióból.

A DÖK az ülésre három szakmai előadót hívott meg: Gémes Dávid az EBI alelnöke segítette a továbbtanulással kapcsolatos szekciót és tartott előadást az érdeklődőknek. Mokán Mária mentál higiénés szakember az Én és a kapcsolataim, míg Dr. Janowszky Ildikó jogi hatósági referens az Élet 18 után szekciókban tartottak érdekes előadást, majd beszélgettek a résztvevőkkel a témával kapcsolatban.

A záró plenáris az idei évben elmaradt, de minden szekció összegyűjtötte a javaslataikat, amelyeket továbbítanak majd a polgármesteri hivatal szakembereinek.

Fotó: Martincsek Csaba

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!