Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Már tartanak az őszi érettségi vizsgák

Október 16-án, pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődött a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka. A vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik.

Írta:   |  Forrás: MTI / BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. október 20., kedd 10:05
Írta:   |  Forrás: MTI / BAM
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. október 20., kedd 10:05

Országszerte 396 intézményben 27.631-en érettségiznek, a lebonyolításban 493 érettségi vizsgabizottság működik közre. Békéscsabán az Andrássy, a Belvár, a Szegya és a BEG vizsgaszervezésre kijelölt középiskola, vagyis ezekben a sulikban rendezik a vizsgákat.

Az Oktatási Hivatal a honlapján közzétette a vizsgaszervezés során alkalmazandó biztonsági intézkedésekről szóló ajánlást: a diákok számára úgy kell ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább 1,5 méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb tíz tanuló tartózkodhat. Minden helyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani, továbbá a vizsgázóknak ajánlott a maszk viselése.

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint – a kormány döntése értelmében – előrehozott vizsgára is lehetett jelentkezni. Azoknak, akik tavasszal a koronavírus-járvány miatt nem tudtak eleget tenni vizsgakötelezettségüknek, az érettségi pótlása ingyenes.

Az előrehozott (69 százalék) és a rendes (14 százalék) vizsgák aránya a legnagyobb, ezeket követik a szintemelő (6 százalék), a javító (5 százalék), az ismétlő (4 százalék) és a kiegészítő (2 százalék), valamint a pótló vizsgák (0,1 százalék).

Az írásbeli vizsgákat október 16. és október 30., az emelt szintű szóbeliket november 12. és 16., a középszintű szóbeliket pedig november 23. és 27. között tartják. ez idő alatt az érettségizők országosan várhatóan több mint 35 ezer vizsgát tesznek: mintegy 8.600-at emelt, 26.400-at pedig középszinten.

A jelentkezők választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesíthető vizsgatárgyakat (például történelem, matematika) külön számolva – középszintű érettségit 108, emelt szintűt pedig 67 tantárgyból tesznek.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!