Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Már lehet jelentkezni az EBI Mentorprogramjának 7. évfolyamára!

Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért szervezet rendszeresen szervez programokat a csabai fiatalságának. Ezek közül egy igazi gyöngyszem a Mentorprogram, amelyre bárki jelentkezhet!

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Suli+
Megjelent: 2021. december 2., csütörtök 18:25
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Suli+
Megjelent: 2021. december 2., csütörtök 18:25

A Mentorprogramot már 2014 óta évente megrendezik, mely a csabai fiatalokat készíti fel a – kicsit nagyzóan hangzik, de így fedi a valóságot – életre. A program az elmúlt években hatalmas sikert aratott, emiatt újra lehet jelentkezni rá. Vidó Zsuzsi, a 7. évfolyam jövőbeli mentora, aki elsőéves nemzetközi tanulmányok hallgató az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen válaszolt a programmal kapcsolatos kérdésekre. A leendő mentor Békéscsabán, a Belvárban érettségizett 2021-ben. Az EBI Mentorprogramjának ötödik évfolyamában volt mentorált, a hetedik évfolyamban pedig mentor és az egyik projekt vezetője lesz.

– Az EBI (Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért) egy békéscsabai kötődésű közhasznú egyesület, amit csabai öregdiákok alapítottak. Programjainkkal a csabai ifjúságot próbáljuk segíteni, melyeken főként a középiskolások továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségein dolgozunk, hogy minél jobban helytállhassanak. A programok közül a legkiemelkedőbb kétséget kizáróan a Mentorprogram – mutatta be az EBI-t a leendő mentor.

 

 

–  Miről szól a Mentorprogram? Milyen dolgokról tanulhatnak meg, illetve milyen dolgokat sajátíthatnak el a képzések alatt a jelentkezők?

– Az EBI Mentorprogramja egy éven át tart, ahol középiskolás fiataloknak segítünk felkészülni az érettségi utáni életre. A Mentorprogram három részre osztható. A mentoráltak először a prezentációs és kommunikációs készségeket sajátíthatják el a mentoroktól. Ez után az önismereti rész következik, ahol igyekszünk segíteni nekik, hogy megtalálják önmagukat, ezzel is könnyebbé téve a pályaválasztást. A program harmadik részében az önálló életre készítjük fel őket, megismertetjük velük az egyetem és a munka világát, szó esik a pénzügyekről és az időmenedzsmentről is. Mindezt egy nagyon barátságos, támogató közegben igyekszünk megvalósítani, különböző játékos feladatokkal. A Mentorprogram alkalmakat háromhetente rendezzük meg, rendszerint hétvégente, amikor egy délelőttöt töltünk el a foglalkozások keretein belül. Ezen kívül nyáron lehetőség van részt venni egy EBI-táboron, ahol további felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak mind a mentoráltak, mind a mentorok.

 

– Miért érdemes jelentkezni?

–  Sok dolog miatt érdemes jelentkezni: új barátok, új tapasztalatok, új közösség. Én, mint volt mentorált, bátran ki merem jelenteni, hogy ez egy életre szóló élmény, valamint most elsőévesként rengeteg, a Mentorprogram alatt szerzett tudást tudok hasznosítani, ami nagyban megkönnyíti a dolgomat. Temérdek barátot szereztem, valamint rengeteg támogatást kaptam és kapok azóta is az egykori mentoraimtól, mentorált társaimtól.

 

–  Meddig lehet jelentkezni, illetve kik jelentkezhetnek?

– A jelentkezés december 5-én zárul, így addig van lehetőség kitölteni a jelentkezési kérdőívet. A program azoknak a középiskolásoknak szól, akik előreláthatólag 2023-ban érettségiznek.

 

–  Hogyan lehet jelentkezni?

– Jelentkezni az https://ebiegyesulet.hu/mentor címen lehet, az oldalon a ’’Jelentkezem!’’ gombra kattintva megjelenő kérdőív kitöltésével, mely nagyjából 15-20 percet vesz igénybe. A kérdőíveket a mentorok úgy értékelik, hogy a jelentkezők nevét és személyes adatait nem láthatják, csak a felvételi kérdésekre adott válaszokat. Az értékelések alapján hívjuk be a jelentkezőket a felvételi második fordulójára, ami egy szóbeli forduló. Ettől sem kell félni, csak olyan kérdéseket teszünk fel, amellyel jobban megismerhetjük a jelentkezőket.

 

–  Ingyenes a program? Jár valamiféle hátránnyal?

– A program egésze ingyenes, ideértve az alkalmakat, a tábort és a pulóvert is.

 

Az egykori mentoráltak mind egyetértenek abban, hogy a program résztvevőinek egy felejthetetlen élményben lesz része, azt érdemes átélni. Aki kedvet kapott az az ebiegyesulet.hu/mentor oldalon leadathatja jelentkezését a programra. A határidő december ötödike!

Reméljük, ti is kedvet kaptatok, hogy leadjátok a jelentkezéseteket. Ne feledjétek, december 5-ig lehet már csak jelentkezni, így érdemes sietni.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!