Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. június 17., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Május 20-án ünnepli a Magyar Kupa-siker 30. évfordulóját a Békéscsabai Előre – VIDEÓ

A Nyíregyháza Spartacus FC elleni NB II-es mérkőzésen ünnepli meg a Békéscsaba 1912 Előre futballklub 106 éves fennállásának legnagyobb sikerét, a Magyar (Népköztársaság) Kupa-győzelmet – közölte kedden, sajtótájékoztatón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Írta:   |  Forrás: MTI  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2018. május 15., kedd 16:36

A város labdarúgást szerető közönsége biztosan jó szívvel fog emlékezni az 1988. június 13-ai meccsre, amikor a Békéscsaba Szolnokon 3-2-re diadalmaskodott az akkor már bajnok Budapesti Honvéd felett – mondta.

Az évfordulós ünnepségre meghívták az akkori csapat játékosait, vezetőit, így a klub korábbi elnökét, Annus Vincét és a vezetőedző Csank Jánost is. A Nyíregyháza elleni mérkőzés szünetében, illetve a végét követően a szurkolóknak egyenként bemutatják az akkori játékosokat, akiknek többsége visszajelezte a részvételt, lehetőség lesz autogramot kérni tőlük, s le fogják vetíteni a szolnoki mérkőzés összefoglalóját is.

A vasárnapi meccs bevételének 30 százalékát a klub jótékony célra fordítja, az előre jelzett három alapítvány közül a szurkolók fogják eldönteni, melyik kapja meg a támogatást.

Mracskó Mihály, a klub akkor 20 éves játékosa azt emelte ki, hogy éppen a születésnapján került be a csapatba, és a győzelem az egész további pályafutását befolyásolta. Mracskó 25-szörös válogatottságával rekorder a csapat történetében.

Annus Vince kiemelte, hogy mekkora feladat volt annak idején megszervezni a szurkolók utaztatását, hiszen a szolnoki fináléra 5.000 csabai kísérte el a csapatot. Az ex-játékos, Ottlakán Mihály pedig arra emlékeztetett, hogy előzőleg Békéscsabán is megverték 1-0-ra a Honvédot, sőt, a következő bajnoki fordulóban is diadalmaskodtak a válogatottakkal teletűzdelt gárda ellen, ami mutatta békéscsabai klub játékerejét.

A Békéscsaba Kórház utcai pályája felújítás alatt áll. Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy 1,2 milliárd forintból teljesen új, fedett lelátó épült a stadion egyik oldalán, ennek átadására várhatóan augusztusban kerül sor. Napirenden szerepel a szemben lévő lelátó korszerűsítése is, ami jelenleg tervezési fázisban van, s keresik a felújításhoz szükséges forrásokat is.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!