Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

LIKE 2018: ismét lézengő diákok lepték el a Szent István teret

Április 12-én, csütörtökön immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Diákönkormányzat a LIKE-ot, azaz a Lézengő Ifjúság Kulturális eseményét a város főterén, illetve este a LIKE Aftert a Csabagyöngyében.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. április 15., vasárnap 15:14
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. április 15., vasárnap 15:14

A városi DÖK 2010-ben, egy nyertes pályázatnak köszönhetően rendezte meg először a programot, amely nagy sikert aratott mind a fiatalok, mind pedig a felnőttek körében, így a folytatás mondhatni természetes volt. Azóta mindössze egyszer maradt el a rendezvény az időjárás miatt, amire viszont ezúttal egyáltalán nem lehetett panasz.

Már-már nyárias idő fogadott ugyanis minket, és a programok kezdetével egyre többen voltunk az eseményen. A Blacksheep nevű tánccsoport nagyszerű előadása után Nagy Kristóf bűvészmutatványait élvezhettük, de flashmobot és gladiátor bemutatót is láthattunk.

Az állandó programok is nagyon érdekesek voltak. Nagyban folyt a henna festés és a csillámtetoválás készítés, amiből mi se maradhattunk ki. Amikor nem a helyben készített pop-cornt eszegettük, vagy nem épp Kéki József kártyatrükkjein ámultunk, a logikai játékokat vettük célba, amelyek sokkal bonyolultabbnak bizonyultak, mint ahogy azt képzeltük.

Egy másik asztalnál elutazhattunk a sivatagba – persze csak papíron –, és kideríthettük egy teszttel, hogy túlélnénk-e három napot egyedül a kietlen vidéken. A teszt után gyufák segítségével nyerhettünk cukorkát, már ha megfejtettük a feladványokat. Emellett kipróbálhattuk az ATK Sound Studio hangszereit, de Xbox-ozhattunk is, ami egy tér közepén azért nagyon izgalmas dolog.

A pontot az i-re az Over 3 zenekar tette fel a téren, amely nemcsak feldolgozásokkal, hanem saját dallal is szórakoztatta az érdeklődőket.

Akinek ennyi nem lett volna elég, az este a Csabagyöngye Kulturális Központban két koncerten is bulizhatott. A hangulatot a The Rollercoaster alapozta meg, majd az amerikai The Dissidents adott fergeteges koncertet.

Így telt tehát a nyolcadik LIKE, találkozunk a kilencediken, esetleg még nagyobb létszámmal.

Galéria

Fotók: Andrékó Patrik és Polyák Máté

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!