Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Lépj fel! – Békéscsabai diákok a NIT projektjének zárókonferenciáján

2020. február 21-én került sor Budapesten a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) „Lépj fel” című projektjének zárókonferenciájára, ahol fiatal diákok számára nyílt részvételi lehetőség.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2020. március 15., vasárnap 17:01
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2020. március 15., vasárnap 17:01

A diák érdekképviseleti szervezetnek több témája volt az ifjabb generáció segítésére, ezeket beszélték át először egy nyílt kerekasztalnál, utána pedig témákra bontva a diákok is megoszthatták véleményüket.

A napot Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökének beszéde indította, majd Máté Gergely, a Tempus Közalapítvány Erasmus+ ifjúsági csoportjának vezetője szólt a fiatalokhoz. A fiatalokat köszöntötte továbbá dr. Sölch Gellért, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár (EMMI) és Mohay Gergely, fiatalokért felelős főosztályvezető (EMMI) is köszöntötte.

A beszédek után bemutatásra került a „Lépj fel!” projekt, amivel a NIT az egész országot bejárta, majdnem minden megyeszékhelyen megjelentek, köztük Békéscsabán is. Djongi Joel Ségnon alelnök a szakmai módszertani ajánlásokat mutatta be, majd egy egyórás nyílt kerekasztal beszélgetés következett.

A beszélgetés moderátora Jósa Bálint volt, a kerekasztalnál pedig Mészáros Attila (Székesfehérvár MJV Önkormányzat), Ament Balázs (Erzsébet Ifjúsági Alap), Gulyás Barnabás (Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság) és Rácz Zsófia (Fiatalokért felelős helyettes államtitkár) ültek és vitatták meg saját nézőpontjaikat.

Az ebédszünet után a diákok csoportokban az alábbi témákat boncolgatták:
  • oktatás;
  • szabadidő és egészség;
  • munkavállalás;
  • digitális jólét és műveltség.

A nap végén a résztvevők összefoglalták az aznap történteket.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!