Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2020. október 28., szerda

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Lenyűgöző eredmény az OKTV döntőjében

A Közgé diákja bámulatosan teljesített az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, ráadásul idén már több megmérettetésen is bizonyított.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2018. május 1., kedd 17:47
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2018. május 1., kedd 17:47

Molnár István, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumának 11. évfolyamos tanulója 14. helyezést ért el matematikából az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében, de nem ez az egyetlen eredmény, amire büszke lehet. Kimatekoztuk, hogy mikor beszélhetünk vele, ő pedig készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Hogyan alakult ki nálad a matematika iránti szeretet?

Már egészen kicsi korban elkezdtem érdeklődni iránta. Azt azért nem mondanám, hogy az első szavaim is a számok voltak, mert ezek a tu-tu (mint autó) és az anya, apa volt. Viszont olyan elsős-másodikos korom környékén derült ki, hogy konyítok hozzá egy kicsit, de ezt leginkább az alsós tanáraimnak köszönhetem, na meg a szüleimnek, akik nem mellesleg mindketten matektanárok, szóval mondhatni ez a génemben van. Később elkezdett egyre jobban érdekelni a matematika világa, egyre többet gyakoroltam, jöttek a verseny, eredmények és mondhatni már az életem egy meghatározó részévé vált ez az egész.

Molnár István

Molnár István
(Fotó: BAM – Szombati Luca)

Vannak még az OKTV-n kívül olyan eredményeid, amikre nagyon büszke vagy?

Ha az idei tanévet nézzük, akkor a Zrínyi országos 5. helyre vagyok nagyon büszke, a Bolyai országos csapatverseny 7. helyre, a Hajnal Imre emlékverseny 11. évfolyamos kategória 1. helyre, a Békés megyei matekverseny 3. helyre. Ha ki kell emelnem valamit, akkor ezek azok, amikre a legbüszkébb vagyok, természetesen az OKTV-n kívül.

Milyen volt felkészülni az OKTV-re és milyen előnyöd származhat ebből a jövőben?

Hát a felkészülés az egy nagyon hosszú folyamat volt, talán eddig ez volt az a verseny, amire a legtöbbet készültem, főleg hogy a feladatok kifejtősek. Ha jól emlékszem, 3-4 feladatra van 3-4 óra, a döntőben öt, amit ha leosztunk elég sok időt jelent, viszont nagyon nehezek a feladatok. Komolyabban nyár eleje óta készültem, jó persze, nem mindennap, viszont hetente 1-2 feladatsort mindig megcsináltam. Ha elakadtam, szerencsére a szüleim vagy a matektanárom végig segítettek. Szerintem megérte ennyi energiát beleölni, hiszen jár érte 50 felvételi pont, ráadásul úgy, hogy 12. évfolyamosokkal voltunk egy korcsoportban, így nagyon szép eredmény ez a 14. helyezés. Mindenesetre jövőre megpróbálom még egyszer.

Továbbtanulásban is a matematika útján haladsz, vagy esetleg másféle terveid vannak?

Bármennyire is szeretem a matekot, más irányzatba haladnék tovább. Jelenleg két dolgon gondolkodom, vagy a marketing, vagy a gazdálkodás menedzsment az, ami érdekelne. Mindenféleképpen valami kommunikációval kapcsolatos irányba szeretnék tovább menni, mert hát a beszéd az megy. Viszont ezek mellett sem hanyagolnám el a matekot, szeretném magam továbbra is fejlődésben tartani.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2020
Minden jog fenntartva!