Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

LAN-partin jártunk Jaminában

A résztvevők két közkedvelt játékban is összemérhették tudásukat, de egyéb szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. május 4., péntek 17:56
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. május 4., péntek 17:56

Április 28-án, szombaton került megrendezésre a Time2Ace csapat által a League of Legends és Hearthstone bajnokság a Jaminai Közösségi Házban. Nem tudtunk ellenállni a meghívásnak, így megnéztük, hogyan is zajlott a rendezvény. Ha már ott voltunk, akkor kicsit érdeklődtünk is.

Elsőként az egyik játékost, Bánszki Gergelyt kérdeztük

Hány ilyen LAN-partin vettél már részt?

Ez a harmadik. Az eredeti csapattagok most a szervezők, ezért tovább már nem indultak, így összeszedtem pár ismerőst és így jöttünk játszani. Szóval ez már a harmadik verseny lesz, amit ez a csapat, vagy az előzőek szerveztek.

Mióta játszol versenyszerűen?

Versenyszerűnek én nem mondanám, ez csak ilyen hobbi nálam. Ismerőseim mondták, hogy Csabán van erre lehetőség, és felkeltette a figyelmem, mert tényleg egy napot azért így eltöltünk, és mókásan-viccesen elmegy ezzel az idő.

Nincsenek is ezzel kapcsolatban komolyabb ambícióid?

Abszolút nincsenek. Már három és fél éve dolgozom egyetem után, tehát nekem ez az irány, és ez tényleg csak hobbi és szórakozás.

Bánszki Gergely

Bánszki Gergely
(Fotó: BAM – Mészár Erik)

Játszol/játszottál mással is a League of Legends-en kívül?

Még korábban középiskolában World of Warcraftoztam elég sokat, egyetem alatt már annyira nem, akkor kezdtünk el ismerősömmel LOL-ozni. Ez kb. 2013-ban volt, azóta így játszogatunk, de már tényleg csak hobbi szinten, heti maximum 1-2 meccs, hogyha belefér, mással igazán nem. Playstation-özni szoktunk még ismerőseimmel, de tényleg csak ennyi.

Mikor és mivel játszottál legelőször, ha emlékszel még rá?

Szerintem körülbelül olyan 7-8 éves lehettem, és a régi CNC stratégiai játékok egyikével. Már nem tudom pontosan melyikkel, de valamelyik eredetivel játszottam még akkor. Szerintem az volt az első alkalom. Elég régen, mert most vagyok huszonhét, tehát olyan húsz éve.

Szerencsére, volt lehetőségünk találkozni az egyik szervezővel, Szente Áronnal is, így neki is sikerült pár kérdést feltennünk

El tudnád mondani egy egyszerű szemlélődőnek, hogy mi zajlik itt?

Jelen helyzetben itt egy E-sport rendezvény zajlik, különböző játékokkal játszhatnak a résztvevők, van League of Legends és van Hearthstone, ez a kettő versenyszinten működik a mai eseményünkön. Ezen kívül még van lehetőség a résztvevőknek az egyik most nyíló hely jóvoltából konzolokat kipróbálni, és azon is játszani. A későbbiekben érkezik majd egy streamer, aki Nyesti néven streamel a twitchen, és egy közönségtalálkozót fog tartani a rajongóinak, akik beszélgethetnek vagy akár játszhatnak is vele.

Honnan jött az ötlet, hogy ezt megszervezzétek?

Ez az egész brigád Legends of the Storm Corner néven indult el még egy pár évvel ezelőtt, viszont kisebb nagyobb súrlódások miatt ez a csapat feloszlott. Ennek a mostani gárdának azért komolyabb szándékai, tervei vannak, ennek érdekében próbálunk olyan lépéseket meghozni, amelyek a jövőbe tekintenek. Terjeszkedünk, szervezkedünk, építjük a kapcsolatainkat a régióban hasonló téren mozgó, működő szervezetekkel. Bejegyzés alatt van az egyesület Békéscsabai E-sport Egyesület néven, már a közlési határozat is készült róla.

Hanyadik rendezvényetek ez a mostani?

Ebben a T2A felállásban összesen ez a harmadik ilyen rendezvényünk. Indult egy sima LAN-nal, ami azt jelentette, hogy a gépek helyileg össze voltak kötve és ott helyben tudtak egymással játszani a srácok, akik éppen eljöttek. Annak természetesen egy családiasabb hangulata volt. Az előző rendezvényünk Békésen volt, ahol azért már komolyabb programokkal készültünk a jelenlévőknek. A Legends of The Storm Corner csapat szerintem egy olyan négy-öt rendezvényt már csinált, de abban nem voltam még igazság szerint benne.

Szente Áron

Szente Áron
(Fotó: BAM – Mészár Erik)

Vettél már részt ilyen LAN-partin versenyzőként?

Mint versenyző nem, ahhoz azért elég béna vagyok. Igazából nézni szeretem, meg hát nyílván én is olyan korszakban születtem, valamint olyan korosztályba tartozom, akiket csípőből elvarázsolt a videojátékok világa. Lelkes amatőr vagyok, és a szívemen viselem az egész kultúra alakulását.

Mit kaphatnak a bajnokság győztesei?

A League of Legends versenynél kapcsolatba léptünk az egyik forgalmazóval, ők biztosítottak számunkra rp nyereményeket, ami a játékban elkölthető úgymond játékpénz, amivel az éppen aktuális karaktereket, illetve hősöket kicsit felturbózhatják a játékosok kinézetügyileg. Jobbak ettől nem lesznek a játékosok, csak jobban fog kinézni a karakterük. Ezeket a játékon belül valódi pénzért lehet megvásárolni, de a forgalmazó biztosította most számunkra ezeket a nyereményeket. Emellett vannak egyedi serlegek, kupák, érmek. Ez is egy plusz, ezáltal nemcsak eljönnek és játszanak a srácok, hanem egy olyan sportolási élményt próbálunk nyújtani nekik, amelyet ők esetleg nem tudnak átélni fociban, kéziben, mert egyéb olyan adottságaik vannak, amelyek miatt ez nem adattatik meg számukra. Itt azonban hazaviszi az érmet, és fog jönni máskor is, nem mellesleg egy nagyon jó élménnyel fog távozni.

A Hearthstone-nál úgy alakult végül, hogy ahogy szerettük volna, úgy nem tudtuk megvalósítani sajnos, de akik esetleg eljöttek és kedvük támadt játszani, azok sem csüggedhettek, mert egy ajándékutalványt kerül köztük kiosztásra. Plusz van a Hearthstone-nál egy olyan opció, hogyha egy wifi-hálózaton belül több játékos játszik, akkor egy új hőst megkaphatnak. Ez teljesen ingyenes, a lényeg az, hogy itt együtt legyenek a játékosok, ezzel is a fejlesztő ügyel arra, hogy ne csak otthonról játszanak a játékosok, hanem egy közösségben is.

Galéria

Fotók: Mészár Erik

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!