Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2020. október 28., szerda

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Kutyejné Ablonczy Katalin és a városi DÖK kapja idén a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007-ben döntött a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetés alapításáról. Országos szinten is kevés a példa arra, hogy ilyen magas szinten ismerjék el az ifjúságért végzett munkát.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. június 25., hétfő 22:07
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. június 25., hétfő 22:07

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

A rendelet alapján „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozható annak a magánszemélynek vagy közösségnek, amely a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatóan, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen, legalább öt éve folyamatosan végzi.

Ahogy az Szarvas Péter polgármester úr Facebook-oldalán olvasható, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése június 21-én „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést adományozott Kutyejné Ablonczy Katalin ének-zene-magyar- és hittan szakos pedagógusnak, aki évek aktív tagja a város ifjúsági zenei életének, táborokat szervez nemcsak az evangélikus iskola, hanem a város többi iskolájának tanulói számára. Elhivatottsága, eredményei méltóvá teszik a kitüntetésre.

Szintén „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést kapott a városi DÖK. A Békéscsabai Diákönkormányzat hamarosan negyed évszázados, országos szinten elismert folyamatos, magas színvonalú működése, az ifjúsági párbeszédrendszerben betöltött hiánypótló tevékenysége elismeréseként érdemes a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetésre.

A kitüntetéseket a 27. Csabai Garabonciás Napokon adják át.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2020
Minden jog fenntartva!