Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Kreatív megoldások az otthoni angoltanuláshoz

Ha kéne egy kis kiegészítés a tankönyvi témák mellé, sok plusz anyaggal turbózhatod fel a tanulást!

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Tippek
Megjelent: 2020. május 11., hétfő 18:28
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Tippek
Megjelent: 2020. május 11., hétfő 18:28

Az elmúlt két hónap alatt megtapasztaltuk, ha kevés feladatot kapunk is, nem könnyű feldolgozni magunktól az anyagot, pláne akkor, ha a nyelvekről beszélünk. Azok, akik nyelvvizsgázni készülnek a közeljövőben, vagy korrepetálásra szorulnak és nem tudnak eljárni segítségért tanáraikhoz, az még jobban megnehezítheti a dolgukat. Íme, néhány lehetőség, ami segíthet mindebben.

1. Felirattal nézz sorozatokat, filmeket!

Mindenkinek van pár kedvenc sorozata/filmje, amiket többször is nagy örömmel végignéz. Nagyon sokat segíthet a kiejtéseden és a szókincseden, ha angolul, magyar felirattal nézed a sorozatot, de angollal még hasznosabb.

2. Hallgass több angol nyelvű zenét!

A zene egy azon dolgok közül, amelyet mindegyikünk szeret, és már kialakult, hogy milyen stílust/előadót hallgatunk. Aktívan tanulhatod a nyelvet zenehallgatás közben az ízlésednek megfelelően, amikor csak kedved tartja. Sőt, ha közben követed a dalszöveget és a lyrics változatot választod, hatékonyabb a folyamat.

3. Ismerj meg külföldi videósokat!

Sok youtuber, sok témáról közvetíti felénk véleményét videó formájában, vagy vlogot készítenek napjaikról. A magyarok közül is ismerünk egy párat, de angol nyelven még több olyan dologról találhatsz videót, amelyek iránt érdeklődsz. Csiszolhatod a kiejtésed és a szókincsed is, miközben jól szórakozol.

4. Próbálj ki nyelvtanuló alkalmazásokat!

Van egy pár telefonos/netes alkalmazás, amikhez könnyen hozzáférsz és segítségedre lehetnek. A Duolingo ezek közül a legnépszerűbbek között szerepel, de nemcsak angolból, hanem németből, franciából, spanyolból vagy olasz nyelvből is könnyebben tanulhatsz meg ezen keresztül új dolgokat. Feladataikban új szavakkal ismerkedhetsz meg témakörönként és a kiejtést is gyakorolhatod.

5. Olvass angol oldalakat és idegen nyelvű könyveket!

Ez egy kicsit nehezebb lehet a fentiekkel szemben, de nem baj, mert ezekkel együtt a nyelvi szinted is emelkedni fog. Sok ismeretlen szóval találkozhatsz, viszont ne ijedj meg, inkább próbálj szövegkörnyezetből következtetni jelentésükre. Érdeklődésednek megfelelően kövess idegen nyelvű oldalakat, és különböző cikkek és videók között böngészhetsz bármely platformon!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!