Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. július 20., szombat

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Komoly BMX versenynek ad otthont a csabai skate park – FRISSÍTVE

Szeptember 8-án, szombaton kerül megrendezésre az extrémsport-pályán a 11. Chill and Ride országos BMX verseny és találkozó, amely egyben országos bajnokság is. Az esemény először kerül megrendezésre vidéken, amely komoly elismerés.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2018. augusztus 24., péntek 13:03

A békéscsabai God Speed skate park Magyarország egyik régi, ikonikus extrémsport-pályája, amely korábban Budapesten működött. A pálya üzemeltetését a frissen megalakult Békéscsabai Extrémsport Egyesület (Creatures Crew) vállalta el, amelynek tagjai máris bemutathatják a pályát az egész ország előtt.

A közelmúltban az egyesületnek sikerült az önkormányzatot ismét meggyőzni arról, hogy szükséges a nemrég újfent leromlott állapotú pálya felújítása, így a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. elvégezte a legszükségesebb munkálatokat. A jó állapotú és magas színvonalú pályának köszönhetően már megrendezésre került egy kisebb esemény júliusban (erről oldalunkon mi is beszámoltunk), a pálya azonban nagyobb potenciállal bír.

Ezt a lehetőséget Budapestről is észlelték, így augusztus 25-én, szombaton Békéscsabán kerül megrendezésre a 11. Chill and Ride BMX verseny, amelynek eddig Budapest, Csillebérc adott otthont. Az a pálya sajnos megszűnt, így más helyet kellett találni: Nyíregyháza és Békéscsaba került szóba lehetséges helyszínként, végül a mi városunk nyert, ami igen komoly elismerésnek számít. Különösen azért, mert a BMX freestyle a 2020-as Tokyoi Olimpián debütál, így kellenek kvalifikációs versenyek. Ilyen alakalom lesz ez is, tehát a Chill and Ride 11, a Magyar BMX Freestyle Országos Bajnokság is egyben.

Érdemes lesz tehát kilátogatni a szeptember 8-án, szombaton délelőtt 10 órától egészen este 8 óráig tartó eseményre, ugyanis az ország legjobb bringásai lesznek itt, ráadásul több kategória versenyzői is megmérettethetik magukat.

Ha nem voltál még a skate parkban, akkor ide kattintva találsz egy remek Facebook-videót kedvcsinálóként.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!