Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Kiderült ki képviseli az Andrássyt a 29. Garabonciás Napokon – Galériával

A tavalyi évben a járványhelyzet miatt a Garabonciás elmaradt, így a diákok idén talán még nagyobb erőket mozgósítva készülnek és bizakodnak benne, hogy megrendezésre kerül. Nem volt ez másképp az Andrássyban sem, hiszen négy stáb négy jelölttel az oldalán mérkőzött meg egymással a győzelemért.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. július 3., szombat 16:49
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. július 3., szombat 16:49

Az Andrássy Gyula Gimnázium 2021. június 9. és 11. között rendezte meg a diáknapokat, a négy stáb pedig újra felélénkítette a diákéletet és színes programokat szervezett az iskola falai között, így mindenkinek maradandó élményeket szereztek az év végi napokban.

A Memento stáb jelöltje Hankó Bence volt, stábuk témája pedig az emlékek fontosságára világított rá. Programjaikkal és logójukkal is azt szerették volna szemléltetni, hogy az emlékek tesznek azzá, akik vagyunk és folyamatosan formálnak minket, ahogy gyűjtjük őket életünk során.

Vinkovics Ágnes a Chaotic nevű stáb élén a totális káosz élvezetét és értelmét adta át a diákságnak, mert attól, hogy néha zűrzavar uralkodik az életünkben, megtalálhatjuk benne az örömet.

A Refire stáb jelöltje, Szántó Zalán az újrakezdést és az újra lángra lobbanó tüzet szerette volna eljutattni az emberekhez. A karantén alatti nehéz időkben figyelmen kívül hagytuk milyen fantasztikus dolgok várhatnak ránk, ehhez szükséges az újjáélesztő tűz ami átjár minket.

Orvos Bianka, Dreamscapers nevű stábjával pedig arra szerette volna felhívni a figyelmet, milyen fontos megőrizni az álmainkat. Ha az ember feladja a céljait sosem tudja meg mire képes, ezért kell kiállnunk az álmaink mellett.

Mind a négy stáb emlékezetes programokat varázsolt a diákok elé. Ilyen volt például a Memento által szervezett „Emlékek csatája” avagy a suli udvaron rendezett vízibombacsata, melyet senki nem úszott meg szárazon. A Chaotic színes porfelhőt fújt az iskola fölé és valódi color partyként éreztették a fesztiválhangulatot a résztvevőkkel. Lufi engedés keretein belül a diákok szabadjára engedhették álmaikat, majd a Refire megrendezésében „tűzvarázslók tánca” címmel élvezhették újra a lobogó tüzet.

Csütörtök délután tartották meg a vetélkedőt a jelöltek között, melyen tudásmérő quizekben, vitaszituációkban és önálló témakifejtő beszédben mérettették meg magukat, az eredmény pedig egyáltalán nem volt egyértelmű: szoros versenyt alakítottak ki a jelöltek egymás közt. Pénteken kiderült az eredmény, miszerint Szántó Zalán lett az Andrássyt diákpolgármester jelöltje az idei Garabonciás napokon.

A képeket Nagy Alexandra készítette

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!