Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Keményes TechCsajok

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) több tagvállalata kezdeményezésére május 14-én félnapos rendezvényen fogadták városunk középiskolás lányait.

Írta:   |  Forrás: BSZC.hu  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. május 17., csütörtök 12:23
Írta:   |  Forrás: BSZC.hu
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. május 17., csütörtök 12:23

A szervezők célja a technikai és természettudományos szakmák izgalmas oldalainak, valamint a munkaerőpiaci elhelyezkedéshez nyújtotta lehetőségek megismertetése volt.

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumából hét osztály 32 lánytanulója vett részt a TechCsajok rendezvényén a zsúfolásig megtelt CsabaParkban, Skultétiné Barna Anita igazgatónő és Suskó János gyakorlatioktatás-vezető kíséretében.

A délelőtt moderátora a méltán népszerű Szujó Zoltán volt, aki elbűvölte a résztvevőket. A délelőtt folyamán a lányok interaktív programokon vehettek részt, többek között vízvezetéket szereltek, virtuálisan csempéztek, dobozt hajtogattak, elkészíthették saját kozmetikai szereiket, forraszthattak, teszteket tölthettek ki, kártyavárat építhettek, hajat festhettek. A legnépszerűbb a tekerés volt egy palacsintáért, ahol a palacsinta megsütéséhez szükséges energiát maguk állították elő kerékpározás közben. Nagyon sok menő ajándékkal lettek gazdagabbak a lányok.

Az eseménydús napot a TechTombola zárta. A nyeremények csajosak és igen értékesek voltak. A Kemény 11. B. osztályos tanulója, Marik Zsuzsanna igen csinos pendrive-ot nyert. A fődíj – a Henkel Magyarország Kft., Körösladány felajánlásából – egy mindennel felszerelt kerékpár volt, amelyet Nyilas Eszter 11. C. osztályos diák nyert meg.

Keményes TechCsajok

(Fotó: bszc.hu)

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!