Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Kell egy hely! – A közösség fontossága

Az emberek társas lények, a legtöbben igénylik is a társaságot. Tizenévesekként dacolunk a szüleinkkel és legszívesebben csak a barátainkkal lennénk. Fontos számunkra a közösség. Na de mennyire?

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2021. március 12., péntek 09:43
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Helyben
Megjelent: 2021. március 12., péntek 09:43

Megkérdeztem szerkesztőségünk pár tagját, hogy számukra mit jelent és miért fontos a közösség:

– Nekem azért fontos, hogy közösségben legyek mert én alapjáraton is egy közösségi ember vagyok – kezdte nekem a mesélést Bogi. – Szeretek része lenni egy közösségnek és szeretek energiát gyűjteni emberekből. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk egymásnak energiát átadni. Ezzel is feltöltjük egymást, akár szomorúak, akár boldogok vagyunk. Ezért is szeretek programokon része venni és ez nagyon hiányzik.

– Nekem miért fontos, hogy rendszeresen közösségben legyek? Talán a legfontosabb ok, mivel így nem érzem magam magányosnak – válaszolt a kérdésemre Petra. – Emberekkel körülvéve rengeteg inger ér engem, emiatt nem unatkozom, nem érzem, hogy egyedül lennék. Természetesen másik jó ok is, hogy imádom az időmet a barátaimmal tölteni, még ha nem is csinálunk semmi mást csak röhögünk. Hallgatni egymás béna, vicces, érdekes történeteit, ez engem mindig felvidít. Meg az ember alapvetően társaságilény, ezért mindannyiunknak szüksége van közösségre, ahol az ideje nagyrészét tölti.

– Már hónapok óta nem voltam semmilyen közösségben. Négy hónappal ezelőtt inkább menekültem a tömeg elől, most pedig bármit megtennék, hogy újra hallhassam az iskolám folyosóján zavartan beszélgető diákokat, a kollégiumi szobákból kihallatszódó pletykákat és kacajokat. – panaszkodik Ági. – Szeretek egyedül lenni, de magányos nem. Számomra azért fontos egy jó közösség, hogyha nem is vagyok mindig velük, akkor sem hagynak magamra, mindig mosolyt csalnak az arcomra és kiszakítanak a hétköznapok szürke monotonitásából.

A közösség fontos, de mi van, ha nincs hely, ahol kialakítsuk ezeket a köröket? Mindannyian szeretnénk, ha Békéscsabán is újra lenne legalább egy közösségi tér, ahova betudunk csak úgy ülni beszélgetni. Ha nektek is fontos a közösség, támogassátok a Játszótér Közhasznú Alapítvány Kell egy hely! kampányát legalább egy megosztással!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!