Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. február 17., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Játékajánló: Killing Floor 2

Egy kis kikapcsolódás, párszáz vérengző szörnyszülött társaságában.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Játssz!
Megjelent: 2019. május 21., kedd 16:39

A Killing Floor 2 egy kooperatív, belső nézetes lövölde, melyben a hordánként özönlő Zedeket kell legyakjuk, hogy a pálya végén egy szívósabb, masszívabb főellenséggel küzdjünk életre-halálra.

A játékot a Tripwire Interactive fejlesztette, majd adta ki 2016. november 18-án. Bár majdnem négy év telt el a kiadása óta, de a mai napig aktív közösségnek örvend, mely kifejezetten fontos egy kooperatív játékban.

A háttértörténet röviden annyi, hogy a Horzine Biotech nevű cég elkezdett a klónozással és genetikai kísérletekkel szórakozni, majd katonai célokra előállítottak biológiai fegyvereket, melyeket Zed névre kereszteltek. Sajnos hiba csúszott a tervek közé, és a zedek elszabadultak, majd a londoni lakosokat elkezdték kivonni a forgalomból. Napjainkra ezek a lények az egész világot belepték, és a mi feladatunk egy maximum hat fős csapattal, hogy az elénk kerülő zedeket megöljük.

A játékosok jelenleg 10 specializáció közül választhatnak. Különböző specializációk különböző fegyvereket részesítenek előnyben, például a pisztolyhősök értelemszerűen a pisztolyokat. Biztosíthatlak titeket, hogy mindenki meg fogja találni a hozzá illőt, mivel a paletta igen széles.

Többfajta zed létezik, ami szintén rádob az élményre. Vannak egyszerűbbek, melyek inkább csak úgy vannak, mert túl sok vizet nem zavarnak, vannak pókokhoz hasonló földönfutók, és természetesen vannak olyasfajta „elitek”, melyeket nem olyan könnyű elintézni. Valamelyik láncfűrésszel ront rád, másik pedig a hangjával próbál a föld alá dugni. Mindegyiknek más a gyengesége, de egy dolog mindre igaz: a fejlövés a leghatásosabb!

4 nehézségi fokozat van, melyet meccskeresés előtt tudunk beállítani. Azt követően, hogy kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, akkor bedob minket egy meccsbe. A meccsek felépítését nem komplikálták túl. Csoportokban jönnek, s miután végeztünk egy hullámmal, van egy percünk elszaladni a helyi közértbe, hogy felfegyverkezzünk. Miután kifújtuk magunkat, érkezik a következő adag. Minél messzebb jutunk, annál erősebb zedek jönnek. Ha eljutunk a végére, akkor a játék 4 főellenség közül véletlenszerűen bedob egyet, s ha azt is megöljük, akkor vége a meccsnek. Ekkor kaphatunk kozmetikai tárgyakat (pl. szemüveg, ruházat, stb.), téma- vagy tárgyspecifikus ládát ,vagy „in-game valutát”, melyet igazából nem tudunk semmire sem elkölteni, de ha elegendő összegyűlik, akkor azt egy ingyenesen kinyitható ládára válthatjuk be.

Sajnos, vagy nem sajnos, de itt is van „lootbox rendszer”. Szerencsére az ebből kapott dolgok nem adnak a játékban előnyt, maximum esztétikai fölényt. A téma- vagy tárgyspecifikus ládák igényelnek kulcsot, melyeknek az ára 2,49$. Szerintem teljesen felesleges kulcsokat vásárolni, mert ha megtetszik egy kinézet, jóval olcsóbb a Steam Közösségi Piacán beszerezni, ahelyett, hogy minden reményedet egy kulcsba vesd, majd visszakapj egy 0,03$-os kinézetet.

Összességében egy hangulatos zombigyilkolda, amellyel a haverok társaságában lazán el tudsz ütni pár órát. A játék Steamen alapvetően 26 €.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!