Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

IV. BSZC Nemes-Linamar Országos Robotverseny

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre március 6-án és 7-én a verseny, amelynek a BSZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Gészi) biztosít helyszínt.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2020. március 25., szerda 17:31
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2020. március 25., szerda 17:31

A Gészi által, a Linamar Hungary Zrt. támogatásával megvalósult versenyen Robot Szumó és Robot Tervezői/Programozói kategóriában indulhattak a versenyzők. A szumóban az építésen volt a hangsúly, még tervezői kategóriában a programozói képességeiket tehették próbára a résztvevők.

Lehetőségünk adódott beszélgetni Kovács Leventével, a Gészi intézményvezető helyettesével, akitől megtudtuk, hogy idén nagyobb érdeklődés volt a verseny iránt, mint az elmúlt években. Összesen 25 kétfős csapat vett részt a versenyen, amelynek nagyrészt az ország keleti felét sikerült megszólítania. Azt is elmondta, hogy szeretnék fejleszteni a rendezvényt, például a meglévő kategóriákat bővítenék egy gyorsulási pályával.

Szumó kategóriában első lett a mórahalmi Roboléták csapat, a második helyet a Gészi MQ-Predator csapata zsebelte be, míg a dobogó harmadik fokára a miskolci KandOS lépett.

Tervezői kategóriában első helyet ért el a Pech-men csapat a Gésziből, második helyezett a Bajai SZC nemTOM csapata lett, a bronzérmet pedig a szlovákiai Team Trenčín kapta.

A díjakat Herczeg Tamás országgyűlési képviselő adta át.

Az eseményen megtekinthető volt egy sűrített levegőhajtású autó, amit a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara mutatott be.

Galéria

Fotók: Szatmári Zalán

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!