Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. július 6., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

IV. BSZC Nemes-Linamar Országos Robotverseny

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre március 6-án és 7-én a verseny, amelynek a BSZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Gészi) biztosít helyszínt.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Helyben
Megjelent: 2020. március 25., szerda 01:44

A Gészi által, a Linamar Hungary Zrt. támogatásával megvalósult versenyen Robot Szumó és Robot Tervezői/Programozói kategóriában indulhattak a versenyzők. A szumóban az építésen volt a hangsúly, még tervezői kategóriában a programozói képességeiket tehették próbára a résztvevők.

Lehetőségünk adódott beszélgetni Kovács Leventével, a Gészi intézményvezető helyettesével, akitől megtudtuk, hogy idén nagyobb érdeklődés volt a verseny iránt, mint az elmúlt években. Összesen 25 kétfős csapat vett részt a versenyen, amelynek nagyrészt az ország keleti felét sikerült megszólítania. Azt is elmondta, hogy szeretnék fejleszteni a rendezvényt, például a meglévő kategóriákat bővítenék egy gyorsulási pályával.

Szumó kategóriában első lett a mórahalmi Roboléták csapat, a második helyet a Gészi MQ-Predator csapata zsebelte be, míg a dobogó harmadik fokára a miskolci KandOS lépett.

Tervezői kategóriában első helyet ért el a Pech-men csapat a Gésziből, második helyezett a Bajai SZC nemTOM csapata lett, a bronzérmet pedig a szlovákiai Team Trenčín kapta.

A díjakat Herczeg Tamás országgyűlési képviselő adta át.

Az eseményen megtekinthető volt egy sűrített levegőhajtású autó, amit a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara mutatott be.

Galéria

Fotók: BAM – Szatmári Zalán

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!