Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Introvertáltként a sulikezdés – jegyzet egy introvertált életéből

Még három hét és indul újra az iskola, ez pedig egy introvertáltnak igencsak nehéz feldolgozni. Hogyan tudok mégis felkészülni? Sokak szerint még kicsit korai lehet készülni a következő tanévre, de introvertáltként (introvertált = inkább befelé húzódó ember, akit az egyedüllét tölt fel) bizony kell legalább egy hónap, mire felkészítem magam arra, hogy visszamenjek az osztályomhoz, az iskola falai közé az.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. augusztus 10., kedd 09:09
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. augusztus 10., kedd 09:09

Hogy miért is van így? Nos, bizony nekem nehéz egy nagyobb közösségben lenni, még úgy is, hogy ismerem őket. Általában én jobban érzem magam, ha egyedül lehetek, hiszen olyankor senki sem zavar, el lehetek a saját kis világomban. Engem az tölt fel, ha sorozatot nézhetek, egyedül rajzolhatok, vagy a közeli barátaimmal cseveghetek, magyarán engem a közösségi események, sok emberes programok kimerítenek. Nyilván a suliban nem lehetek egyedül, szóval kénytelen vagyok felkészülni a mindennapos zajra a teremben és a sok, néha feleslegesnek tűnő beszélgetéshez.

Általában úgy szoktam magam felkészíteni, hogy kicsit többet beszélgetek a közeli barátaimmal, így suli közben nem lesz annyira fárasztó beszélni. Egy másik bevált módszerem az, hogy teljesen átnézem a szekrényemet és előre kitalálok szetteket, amiben majd iskolába tudok menni, így egy kicsit a reggeli készülődést is lerövidítem. Ez általában önbizalmat is ad, ami megint csak egy plusz pont. Ami még fel szokott készíteni, az a füzetdíszítés és órarend kreálás. Azért szoktam ezt csinálni, mert ezzel megint csak emlékeztetem magam arra, hogy hoppá, mindjárt suli. De ez nem csak emiatt hasznos, hanem azért is, mert így rendszerezni tudok a füzeteim és mikor rájuk nézek, kicsit boldogabb is leszek.

Persze nem minden introvertált készülődik a sulira, ez csak személyes tapasztalat, de ha még nem próbáltad ki a „rákészülést”, adj egy esélyt, hogy könnyebben induljon a következő tanév.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!