Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Így ünnepelték március 15-ét kicsik és nagyok Békéscsabán

Ökumenikus istentisztelettel, koszorúzással, ünnepi díszmenettel és március 15-i programokkal tisztelegtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt a békéscsabaiak.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Varga Diána  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2019. március 16., szombat 15:07
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Varga Diána
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2019. március 16., szombat 15:07

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei arra tanítanak bennünket, hogy a függetlenség kivívása nem képzelhető el önfeláldozás és hazaszeretet nélkül – hangsúlyozta Békéscsaba polgármestere a március 15-i megemlékezésen.

Szarvas Péter polgármester Heltai Jenő szavait idézve kiemelte: a szabadság nem ajándék, ingyen ezt nem adják, hol áldozat nincs, ott szabadság sincs. A városvezető arra is rávilágított, hogy a ’48-as forradalom és szabadságharc a mai napig meghatározó, büszkeségre és önbizalomra okot adó esemény, amely arra tanít bennünket, hogy a függetlenség kivívása nem képzelhető el önfeláldozás és hazaszeretet nélkül. Szavai szerint az események arra emlékeztetnek, hogy van kikhez mérnünk magunkat, van, akikre felnézhetünk, akiktől megtanulhatjuk, hogy a szabadság csak erkölcsi tartalmával együtt igazi érték.

A megemlékezés mellett átadták a Békéscsabai Életműdíjat, melyet Túriné Kovács Márta, a békéscsabai önkormányzat oktatási, kulturális osztályának korábbi vezetője vett át a polgármestertől. Szarvas Péter átadta a Békéscsabáért kitüntetést is, amelyet Bojczán István, a Békéscsabai Jókai Színház műszaki vezetője kapott meg.

Az elismerések átadását a békéscsabai teátrum előadása zárta.

Galéria

Fotók: Gátszegi Gerda

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!