Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Idén kilenc fiatal részesült a „Békéscsaba hazavár!” elnevezésű támogatásban

December 6-án, a Városháza Mokos termében írta alá Szarvas Péter polgármester a hetedik alkalommal meghirdetett program kilenc idei támogatottjával a szerződéseket.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2019. december 11., szerda 16:24
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2019. december 11., szerda 16:24

A program, amelynek célja, hogy a fiatalokat arra biztassa, maradjanak a városban vagy tanulmányaik befejeztével térjenek vissza Békéscsabára és itt alapítsanak családot, 2015-ben indult felsőfokú tanulmányaikat végző, valamint azt már elvégzett fiatalok számára. A programban előbbiek hallgatói ösztöndíjban, utóbbiak életkezdési támogatásban részesülhetnek.

Ahogy az polgármester úr Facebook oldalán olvasható, a program indulása óta eddig huszonegy fiatalt támogatott a város hallgatói ösztöndíjjal, ötvenhetet pedig életkezdési támogatással.

A pályázatban foglalt hallgatói ösztöndíj a tanulmányok utolsó négy szemeszterében havi 40 ezer forintot jelent. Az életkezdési támogatást az egyetemi diploma megszerzését követően kaphatják meg a pályázók egyszeri, 300 ezer forintnyi, vissza nem térítendő támogatásként – olvasható a behir.hu oldalon.

Felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat ezúttal Dankó Zoltán, Nagy Mihály Péter és Tar Miklós, életkezdési támogatást pedig Andó Bence Attila, Gura Norbert, Kovács Petra, Maczák Adrienn, Méhes Áron és Szalayné dr. Vozár Ágnes kapott – adta hírül a behir.hu.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!