Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. április 10., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Idén kilenc fiatal részesült a Békéscsaba hazavár! elnevezésű támogatásban

December 6-án, a Városháza Mokos termében írta alá Szarvas Péter polgármester a hetedik alkalommal meghirdetett program kilenc idei támogatottjával a szerződéseket.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2019. december 11., szerda 14:34

A program, amelynek célja, hogy a fiatalokat arra biztassa, maradjanak a városban vagy tanulmányaik befejeztével térjenek vissza Békéscsabára és itt alapítsanak családot, 2015-ben indult felsőfokú tanulmányaikat végző, valamint azt már elvégzett fiatalok számára. A programban előbbiek hallgatói ösztöndíjban, utóbbiak életkezdési támogatásban részesülhetnek.

Ahogy az polgármester úr Facebook oldalán olvasható, a program indulása óta eddig huszonegy fiatalt támogatott a város hallgatói ösztöndíjjal, ötvenhetet pedig életkezdési támogatással.

A pályázatban foglalt hallgatói ösztöndíj a tanulmányok utolsó négy szemeszterében havi 40 ezer forintot jelent. Az életkezdési támogatást az egyetemi diploma megszerzését követően kaphatják meg a pályázók egyszeri, 300 ezer forintnyi, vissza nem térítendő támogatásként – olvasható a behir.hu oldalon.

Felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat ezúttal Dankó Zoltán, Nagy Mihály Péter és Tar Miklós, életkezdési támogatást pedig Andó Bence Attila, Gura Norbert, Kovács Petra, Maczák Adrienn, Méhes Áron és Szalayné dr. Vozár Ágnes kapott – adta hírül a behir.hu.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!