Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Idén is megrendezésre került a Városi Ifjúsági Évindító, ahol a Gara-jelöltek is bemutatkoztak

Ha szeptember, akkor új tanév, ha új tanév, akkor Városi Ifjúsági Évindító! Idén szeptember 13-án került sor az eseményre az Andrássy Úti Társaskör (ATK) nagytermében.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. szeptember 18., kedd 12:20
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. szeptember 18., kedd 12:20

Megtelt az ATK nagyterme ezen a csütörtöki délutánon, ami többek között azért sem véletlen, mert immár hagyományosan ezen az eseményen mutatkoztak be először hivatalosan a Csabai Garabonciás Napok jelöltjei. Mindemellett persze sok érdekes és hasznos információ is elhangzott, így többek között bemutatkozott az extrém sport egyesület elnöke, megismerhettük a városi DÖK idei terveit, illetve szerkesztőségünk is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Az eseményt – amelyet megtisztelt jelenlétével Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város (BMJV) polgármestere, Bíró Csaba, az ifjúsággal foglalkozó Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottság elnöke, valamint Sipos László, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgató-helyettese – Varga Tamás, BMJV Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sportosztályának osztályvezető-helyettese nyitotta meg. Rövid bevezetője után Szarvas Péter, Békéscsaba megyei jogú város polgármestere tartotta meg tanévindító beszédét.

Az oktatási intézmények jó munkájának köszönhetően a városban egyre több a fiatal. Nem mindenki itt él azok közül a fiatalok közül, akik az oktatási intézményeinkbe járnak, de azokat is természetesen megbecsüli Békéscsaba, akik csak tanulni járnak hozzánk. Nekik is szeretnénk a figyelmüket felhívni arra, hogy a város milyen lehetőségeket kínál, milyen programokra fókuszál” – mondta Szarvas Péter. A polgármester szólt az Andrássy Úti Társaskör energetikai fejlesztéséről, az extrémsport-pálya felújításáról és a Hunyadi téri magtárban épülő kulturális térről, majd a LIKE és a Rongyoló fesztiválok idei terveiről is.

Ezt követően Puskely Viktória, a Békéscsabai Diákönkormányzat újra megválasztott elnöke ismertette az idei tanévre vonatkozó céljaikat, illetve bemutatta új alelnökeit, Puju Kevint és Balog Mihályt is.

„Október 13-án lesz a Városi Ifjúsági Parlamentünk, azaz a VIP. Ez az őszi VIP, ahol egy kicsit megint változásokat hozunk, szeretnénk új szekciótémákat, amelybe a diákok beleszólhatnak, kinyilváníthatják véleményüket. Október 19-én mi is ott leszünk a Csabai Kolbászfesztiválon, képviseljük saját magunkat, illetve a békéscsabai diákokat az ifjúsági kolbászgyúráson” – mondta többek között a városi DÖK elnöke.

Tóth Balázs, a békéscsabai God Speed Skate Park elnöke is hozott egy vetítést, benne lélegzetelállító képekkel a BMX szerelmeseiről, valamint a parkban nemrégiben lezajlott országos bajnokságról,röviden mindeközben a nemrég felújított parkot.

A BAM főszerkesztőjeként ezután én vehettem át néhány percre a mikrofont, hogy elmondjam a megjelenteknek, kik is vagyunk mi, mik a céljaink, terveink erre a tanévre; mit szeretnénk mindenképp megvalósítani, illetve mit sikerült elérnünk csapatunkkal eddig. Ezúton is köszönöm a lehetőséget az egész szerkesztőség nevében!

A képletes színpadra később Körömi Kitti lépett, aki egy rövid, de hatásos előadást tartott arról, mire kell figyelni a tanévkezdés kapcsán, akár az újonnan a város középiskoláiba került kilencedikeseknek, akár nekünk, valamivel tapasztaltabb felsőbb éveseknek.

Végül, de nem utolsósorban a Garabonciás Napok került kicsit terítékre. Fodor József, a Csabai Garabonciás Napok főszervezője szólt pár szót az idei rendezvény lebonyolításáról.

A rendezvényről nagy vonalakban annyit, hogy huszonhetedik alkalommal szervezzük meg, 1992. óta van Garabonciás Napok. (…) Az idén szeptember 30-án indulunk, az lesz a nulladik nap, hagyományosan a szokásos fáklyás felvonulással indul a rendezvény” – mondta. Ezen felül hallhattunk még a programok főbb helyszíneiről, a Gara City-ről és a belvárosról, és az előző évekhez képest megerősített rendvédelmi ellenőrzésekről is; majd a nyolc diákpolgármester-jelölt állhatott sorban a mikrofon mögé. Mind bemutatkoztak, röviden felvázolták a témájukat, programjaikat. A jelölteket a Békéscsabai Alkotó Média stábja is bemutatja majd videós interjúk keretében, a rendezvényt megelőző héten tesszük közzé.

A megjelent diáksereg a konferencia után még egy kicsit az Andrássy Úti Társaskörben maradt, ahol némi pizza és tea mellett beszélgethettek tovább.

Galéria

Fotók: Ati

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!