Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Idén is befészkelték magukat az Andrássyba a gólyák

Augusztus 27-én és 28-án rendezték meg az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium gólyatáborát. A szervezők garantálták a jókedvet, de feketelistára nem volt érdemes kerülni.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. augusztus 30., csütörtök 10:47
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. augusztus 30., csütörtök 10:47

Nyár végén minden diák elkezd készülődni a sulikezdésre. Ki pozitívan, ki negatívan áll hozzá az új tanévhez, de van egy réteg, akik biztosan jobban izgulnak a szokásosnál, ők pedig: az ifjú kilencedikesek. A legtöbb középiskolában, hogy megkönnyítsék a fiatalok beilleszkedését az új közösségbe, gólyatáborokat szerveznek. Szerkesztőségünk ezúttal száznyolcvan Andrássy-s gólya első szárnycsapásait követhette végig.

Augusztus 27-én reggel az Andrássy Gyula Gimnázium épülete előtt karúszós, felemás zoknis, cumis diákok sokasága gyülekezett, míg velük szemben felsőbb évesek álltak vízipisztolyokkal felszerelkezve. Ahogy mindenki megérkezett, kezdődhetett is a tábori bemelegítés. A nem hétköznapi torna közben vízzel spriccelték és liszttel szórták őket, majd miután mindenki kellően vizes lett, a gólyák elfoglalták a szállásukat és csatlakoztak az öt csapat egyikéhez.

A délelőtt ismerkedéssel és rengeteg szívatással telt. A csoportvezetők próbálták a legjobban összehozni a diákokat, néha különös módszerekkel. Ehhez folyamatos segítség volt a tejszínhab, a liszt, a tojás és persze a víz.

Délután négykor nagy megmérettetés várt a gólyákra, az öt különböző színű csapat ugyanis egy hatalmas nyilvános vetélkedőn küzdött az első helyért. A feladatok megoldása közben fantasztikus hangulat uralkodott, az izgalom és a jókedv garantált volt. A szervezők gondoskodtak róla, hogy eközben minél koszosabbak legyenek a leendő Andrássy-sok. Volt ott dinnyetörés és -evés kéz nélkül, lyukas lisztes zacskó adogatás, tojásdobálás. Miután mindenki kifáradt, kicsit pihenhettek, majd folytatódott az esti vetélkedőre való felkészülés.

Mikor besötétedett, az iskola ebédlője megtelt és elkezdődött az esti versengés. A csapatok már reggeltől erre készültek, ugyanis a feladatokat előre megadták a szervezők, csak néhány meglepetés volt. Minden bandának elő kellett hozakodnia a legkreatívabb névvel, történettel, tánccal. Ezeket a zsűri pontozta és értékelte. A nap végén a gólyákat már nem kellett ringatni.

Másnap reggel hatkor hangos dudaszóra és a sulirádiósok zenéjére ébredt az Andrássy. Nem lehetett lustálkodni, ugyanis tíz percen belül kezdődött is az elmaradhatatlan torna. Ha valaki nem tusolt volna az este, azt a DÖK-ösök vízipisztollyal orvosolták. A humoros zenés torna után a reggeli következett, majd mindenki a saját osztálya körében készült a bemutatóórák látogatására.

Szerkesztőségünk is lehetőséget kapott, hogy bemutatkozhasson a gólyáknak. Meséltünk nekik a BAM alakulásáról és beavattuk őket feladatköreinkbe. Örömmel vettük észre, hogy sok diák érdeklődik a média iránt és reméljük, hogy többen lesznek köztük olyanok, akik csatlakozni fognak csapatunkhoz.

Délutánra már csak egy nagyobb program maradt, ez pedig az eredményhirdetés volt. Fáradtan, de izgalommal sorakoztak a gólyák az udvaron. A dobpergés után felcsendült a fekete csapat neve, mivel ők nyerték az idei gólyatábori vetélkedőt. A többi csoport sem búsult, hiszen fantasztikus másfél napot tölthettek el új iskolájukban, és rengeteg új élménnyel térhettek haza.

A gólyatábor ideje alatt rengeteg fotót készítettünk, ezekből közel hatszázat (!) válogattunk össze, így ez lett eddigi legnagyobb galériánk. Ha tetszett a cikk és a képek, ne felejtsetek el lájkolni a galéria legvégén, ahogy Facebook-oldalunkra is nyomhattok egy kedvelést, amelyet ide kattintva találtok, de követhettek minket az Instán is, amely viszont itt található! Előre is köszönjük!

Galéria

Fotók: Fábián Réka, Gátszegi Gerda, Ati

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!