Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. június 3., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Idén is átadják a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést, május végéig várják a javaslatokat

A kitüntetés idén tizenkettedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. A javaslatokat május 29-ig várják.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. május 8., péntek 11:44

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII.14.) önkormányzati rendeletében szabályozza a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását.

A rendelet alapján a kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

A Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetés idén tizenkettedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:
  • Békéscsaba város önkormányzati képviselői;
  • a kisebbségi önkormányzatok;
  • a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága;
  • ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek;
  • tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.
A javaslatnak tartalmaznia kell:
  • az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait;
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását;
  • az adatvédelmi szabályok betartásának érdekében a javaslathoz mellékelni kell a Rendelet 2. melléklet szerinti, értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. Amennyiben nem kerül a nyilatkozat benyújtásra, a javaslat nem terjeszthető elő döntéshozatalra. Az adatkezelési nyilatkozat letölthető a www.bekescsaba.hu honlap Csabai élet / Ifjúság menüpontjában.

A kitüntetési javaslatokat 2020. május 29. (péntek) 12:00 óráig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.). További információ kérhető Bágy Petra ifjúsági referenstől a bagy@bekescsaba.hu e-mail címen.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!