Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

I. Békéscsabai Angyalbörze

A Játszótér Közhasznú Alapítvány szervezésében december 19-én került megrendezésre először Békéscsabán a Debrecenből indult kezdeményezés.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. december 24., hétfő 14:24
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. december 24., hétfő 14:24

A már Székesfehérváron, Budapesten, Nyíregyházán és Veszprémben is sikeresen megrendezett események mintájára, december 19-én Békéscsabán, az Andrássy Úti Társaskörben (ATK) is megrendezésre került az Angyalbörze.

Ezen az estén a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában élő gyerekek, fiatalok karácsonyi vágyai teljesültek. Szó szerint, hiszen az otthon munkatársai összegyűjtötték a kívánságokat, amiket a Facebook-on keresztül meghirdettek a szervezők, így azokat már csak teljesítenie kellett az Angyaloknak.

Hogy kik voltak ők? Olyanok, mint mi, egyszerű emberek – köztük több fiatal -, akik jelentkeztek a Játszótér Alapítvány hívó szavára, és vállalták egy-egy ajándék beszerzését. December 19-én pedig az Angyalok és az otthon lakói összegyűltek, hogy mindenki megkaphassa a saját ajándékát, többen még az intézmény számára is hoztak meglepetéseket.

Az esemény egyszerre volt vidám és megható, igazi karácsonyi hangulat, boldog gyermekzsivaj járta át a régi épületet, amelyben több generáció is eltöltötte már korábban gyermek- és fiatalkori éveit. Az Angyalbörzének nemcsak az ajándékozás volt a célja, hanem az angyalok és az otthon lakóinak találkozása, barátkozása is, amihez jó lehetőséget biztosított a közös színezés, mézeskalács-díszítés, na meg a sok finomság.

A sok vidám arc láttán nem nehéz megjósolni, hogy jövőre ismét eljönnek az Angyalok.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!