Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2020. október 21., szerda

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Huszonnégy óra költőkkel és versekkel

A Magyar Költészet Napja alkalmából már hetedik alkalommal rendezett a Békéscsabai Jókai Színház a huszonnégy órás versfolyamot, amelynek keretében több mint ötszáz szereplő szavalt és olvasott fel.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. április 15., vasárnap 12:26
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. április 15., vasárnap 12:26

Április 10-én kedden délben indult a maratoni verselés a Jókai szalonban. Az érdeklődők a helyszínen, illetve élő közvetítés formájában a YouTube-on is követhették az eseményeket. A huszonnégy óra alatt színészek, írók, művészek olvastak fel számukra kedves költeményeket, de a bátrabb civilek is lehetőséget kaptak a szereplésre.

A déli megnyitó után műsorokat láthatott különböző témákban a nagyérdemű. Betekintést nyerhettünk a német romantikába, éjszaka erotikus művekkel találkozhattunk, délelőtt a kicsiknek kedveztek gyerekversekkel, a fiatalok pedig számukra is ismerősen csengő zeneszövegeket hallgathattak.

A délután folyamán a szavalások mellet a Kemény Gitárklub megzenésített költeményeket adott elő, később pedig a Balassi Néptáncegyüttes képviselete énekelt. A fellépőket tarkították még különböző cégek alkalmazottai, egyesületek, a csabai média képviselői, akik a klasszikus és kortárs szerzők csodáit is feltárták elénk.

Nagy László halálának 40. évfordulójáról a Színitanház növendékei emlékeztek meg. A Kossuth-díjas költő élete folyamán számos olyan verset írt, melynek sorai szállóigévé váltak, így rácsodálkozhattunk arra, hogy mindennapjaink szerves része az irodalom.

Ez a huszonnégy óra az irodalom előtti tisztelgés napját képezte. A Jókai Színház szervezőinek sikerült egy családias hangulatot teremtenie, aminek minden műkedvelő a részese lehetett.

Galéria

Fotók: Fábián Réka

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2020
Minden jog fenntartva!