Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. szeptember 29., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Hatvanadik születésnap – gálaműsorral ünnepelt a Jankay

Gálaműsorral ünnepelte alapításának 60. évfordulóját a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az eseményen az intézmény tantestülete kapta meg elsőként a „Kiválóság díjat” a Békéscsabai Tankerületi Központtól.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Papp Ádám Sándor  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. június 5., kedd 20:18
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Papp Ádám Sándor
Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. június 5., kedd 20:18

Az eseményt a „Jankay’s on the stage” produkció indította. Mint azt Tirjákné Prisztavok Ágnes, az iskola igazgatója elmondta, a műsorban az iskola mostani és volt tanulói szerepeltek, ez közel kétszáz jelenlegi és tizenöt egykori diákot jelentett.

A jubileumi ünnepségsorozaton a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója „Kiválósági díjat” adott át az intézménynek. Bánki András elmondta: a tankerületi központ az idei évben alapította az elismerést, és elsőként részesítették a Jankay-t ebben a kitüntetésben. A központ igazgatója kiemelte: az intézményben színvonalas, innovatív oktatói és nevelői munka zajlik évtizedek óta.

A jubileumi ünnepségsorozaton továbbá megnyitották a „Kilences – Jankay Galéria” című kiállítást. A Csabagyöngye aulájában az iskola jelenlegi és korábbi művésztanárainak alkotásaiból, valamint jelenlegi diákok alkotásaiból nyílt képzőművészeti tárlat. A kiállítást Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki hangoztatta: a legtöbb mű, az iskola névadójához kötődött.

„Fontos, hogy a Jankay-s diákok ismerjék iskolájuk történetét. Szerencsére ez így van, hiszen tudomásom szerint az elmúlt fél évben rendkívül sokat tanultak az intézmény névadójával. Megismerték Jankay Tibor hosszú életének történetét és képzőművészeti munkásságát is. Továbbá elkezdtek dolgozni azzal a látásmóddal, szellemiséggel, az ábrázolási technológiával, ahogyan Jankay alkotott. Ezek a munkák tehát részben őt idézik” – emelte ki Herczeg Tamás.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!