Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Hatvan gitáros egy színpadon a Kemény Gitárklub ünnepi koncertjén

Idén lett 13 éves a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában működő gitárklub, amit egy nagyszabású koncerttel ünnepeltek meg.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:12
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:12

A Kemény Gitárklub több mint tizenhárom éve kezdte meg működését két zeneszerető diák kezdeményezésére. Eleinte csak pár tanuló leshette el Lustyik István praktikáit, majd az évek során az érdeklődés egyre nőtt, így ma már öt csoportban, közel hetven diák és felnőtt tanul gitározni.

Február 25-én délután az iskola tornatermében diákok sokasága sürgölődött, mindenki a szülinapi koncertre készült. Mire az utolsó léggömb is felkerült a helyére, a nézőtér is teljesen megtelt. Az ünnepség egy rövid bemutatkozással, majd a gitárklub legfrissebb tagjai indították az ünnepi műsort egy kellemes, nyolcvanas évekbeli slágerrel.

A koncert folyamán aztán természetesen sor került az összes csoport produkciójára, amelyek között a közönség láthatott egyéni és csoportos előadásokat is, illetve friss, helyi zenekarok is eljátszhattak egy-egy számot.

A helyi gitárklubon kívül a sarkadi, a kétsopronyi és a csanádapácai gitárosok repertoárjába is betekintést nyerhetett a publikum, míg a koncert díszvendége az Acoustic Planet volt, melynek vezetője szintén a Kemény Gitárklubban nevelkedett. Számos sikert értek már el országszerte, így érthető volt, hogy a közönség hatalmas vastapssal követelte vissza az együttest.

A délután tetőpontja a zárószám volt, amikor is az összes fellépő együtt gitározta el a Hey Joe című számot. A látvány és hangulat fantasztikus volt, hiszen több mint hatvan hangszer szólt egyszerre. A rendezvény után a résztvevőket szeretetvendégség várta.

Galéria

Fotók: Fábián Réka

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!