Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Határon túli magyar diákok gyúrták a csabai kolbászt a BEG-ben

Három határon túli iskolából érkeztek diákok a Gyúrjuk körbe a Kárpát-medencét elnevezésű kirándulásra, amelynek házigazdája a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium volt. A kétnapos közösségépítő programot a Rákóczi Szövetségnek az intézményben működő tagsága szervezte meg.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Zámbori Eszter / BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2019. március 28., csütörtök 15:12
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Zámbori Eszter / BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2019. március 28., csütörtök 15:12

Az eseményen résztvevő diákok és pedagógusok megtanulhatták az igazi csabai kolbász receptjét, majd az elméleti tudás megszerzését követően a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a Csabai Kolbászklub Egyesület tagjainak segítségével.

A felvidéki Rimaszombatból is érkezett egy csoport Békéscsabára. Az ottani Tompa Mihály Református Gimnázium igazgatóhelyettese elmondta: jó tapasztalatai vannak a Rákóczi Szövetség közösségépítő programjaival kapcsolatban.

Lehetőséget biztosít a Rákóczi Szövetség arra, hogy akár egy busznyi diák is nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan – június 4-én, vagy március 15-én – közös koszorúzáson, közös megemlékezésen vegyenek részt. Tehát ott is lehetőség van találkozásra, de talán ezek a kisebb létszámú találkozók, ahol mélyebb és éveken átívelő kapcsolatok jönnek létre a diákjaink között” – emelte ki Sebők Attila, a rimaszombati gimnázium igazgatóhelyettese.

A szervezők szerint a jó kapcsolatok, barátságok kialakulását segíti az is, hogy egy-egy ilyen kirándulás alkalmával a diákokat a Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének tagjainál, míg a kísérő pedagógusokat az evangélikus gimnázium tanárainál szállásolják el.

Kifejezettem célunk volt olyan közösségépítő programot szervezni, amely nem csak arról szól, hogy előadásokat hallgatunk, és viszonylag száraz dolgokról beszélünk, hanem egy olyan aktív programot nyújt a résztvevőknek, ahol szinte észrevétlenül adjuk át a magyar hagyományokat, tradíciókat és a békéscsabai tudást” – hangsúlyozta Kovács Nóra, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tanára.

A gyúrást követően a fiatalok elfogyasztották az általuk készített kolbászokat. A vendégek péntek délelőtt a békéscsabai iskolával és a megyeszékhely nevezetességeivel ismerkedhetnek meg.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!