Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Harc az olvasókért: e-book, vagy hagyományos könyv?

Ízlések és pofonok – szokták mondani, így erről mindenkinek magának kell döntenie, hiszen tényleg mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. június 24., szerda 18:49
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. június 24., szerda 18:49

Az interneten sok olvasói csoportban, de a való életben is megy a vita, hogy vajon melyik a jobb, a praktikusabb. Persze, az olvasóknál más szempontok is szerepet játszanak, de mi most leginkább ezek alapján próbálunk valamiféle eredményre jutni.

Kezdjük a hagyományos, papíralapú könyvekkel, ugyanis én személy szerint ezeket részesítem előnyben, hiszen imádom az új könyvek illatát. Igaz, a fent említett szempontok alapján több hátrányuk van a mai világban, mint előnyük, de teljesen más érzés ilyet olvasni, mint egy digitális könyvet.

E-book vs. könyv

A kép illusztráció
(Fotó: pixabay.com)

Az, hogy képes vagy a kezedben tartani egy könyvet, szerintem felemelő érés. Sokan nem szeretnek online olvasni, köztük én sem, így a könyvek nagyobb prioritást élveznek a hozzám hasonlóknál. Arról nem is beszélve, hogy egy könyv remek ajándék is lehet, ugyanis az e-bookok nem tudják kiváltani azt az érzést, amikor egy könyvet tartasz a kezedben. Az is igaz persze, hogy nem mindig tudsz egy, illetve főleg több könyvet elvinni magaddal akár egy utazásra a kevés hely miatt.

E-book vs. könyv

A kép illusztráció
(Fotó: pixabay.com)

Az elektronikus könyveknek is van előnyük és hátrányuk. Az e-bookunkat bárhova el tudjuk vinni, hiszen kis helyet foglal. Egy e-bookot pénztárcabarát áron be lehet szerezni, hiszen a nyomtatási és a szállítási árat is megspóroljuk, és akár több ezer könyvet is lehet tárolni egy kis méretű eszközön. Mindemellett sok könyv csak e-book formában kapható már, így ez is egy előny.

Hátrány azonban, hogy ha lemerül az eszközünk és nincs időnk vagy lehetőségünk feltölteni, le kell mondanunk az olvasás örömeiről, na meg a könyvek hangulatát az e-book sosem fogja tudni visszaadni.

Te mit olvasol szívesebben?


Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!