Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Hamarosan kiderül, hogy ki képviseli az Andrássyt a következő Garán

Indul a diáknapok szezonja, ami ezúttal is izgalmasnak ígérkezik, hiszen a legtöbb suliban ekkor derül ki, hogy ki lesz az iskola jelöltje a Garabonciás Napokon.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. február 18., kedd 16:49
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. február 18., kedd 16:49

Lassan három évtizede rendezik meg Békéscsabán a Garabonciás Napokat, amire az induló iskolák diákjai minden évben lelkesen készülnek. Idén az Andrássy nyitja a diáknapok sorát, a kis stábok 2020. február 19-én és 20-án mutathatják meg diáktársaiknak, hogy miért is ők lennének a megfelelőek iskolájuk képviseletére. Az Andrássy most három stábbal rendezi meg a diáknapjait, ezek név szerint a BrightSight, a Stilldren és a FutureX.

A BrightSight élén Baranyi Richárd áll, aki stábjával azt szeretné bemutatni, hogy ha valami rossz történik az életünkben, lássuk meg az apró jó dolgokat is, vagy ahogy ők mondanák: találjuk meg a fényt. A témájuk szeretné arra késztetni az embereket, hogy mindenben lássák a szépet, hiszen csak így találják meg a saját fényüket, ami majd boldoggá teszi őket.
A BrightSight Facebook-oldalát eléred ide kattintva.

A Stilldren jelölje Horváth Áron, ő és stábja visszakalauzol minket a gyermekkorunkba. Azt szeretnék, hogy ne rohanjunk, álljunk meg egy percre és gondoljunk vissza, milyen volt kisgyermeknek lenni. Mennyi mesét néztünk, mennyire nem érdekelt minket, hogy milyen lesz a jövőnk, hiszen ma már csak azzal vagyunk képesek törődni, hogy vajon elég lesz-e a pontunk az egyetemi felvételihez és mindent túlgondolunk. Ezt a rohanást szeretnék megállítani akár csak egy pillanatra is.
A Stilldren Facebook-oldalát eléred ide kattintva.

A harmadik stáb a FutureX, jelöltjük Herdeló Csongor, témájuk pedig a titokzatos jövő. Csongi a stábjával azt szeretné megmutatni, hogy a jövő mennyi lehetőséget rejt számunkra. Egy futurisztikus jövőképet hoznak el iskolájukba, amiben mindenki élni szeretne. Témájukkal fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy milyen fejlett világot tudunk létrehozni, ha odafigyelünk a technológia fejlődésére. Fontos kérdést feszegetnek: Lesz-e egyáltalán jövőnk? Szeretnék hangsúlyozni azt is, hogy mennyire fontos a környezetvédelem a jövőnk biztosítása érdekében.
A FutureX Facebook-oldalát eléred ide kattintva.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!