Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Halálos balesetet játszottak el a színészek – Kétezer diák nézte végig

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a Jókai Színház művészeinek segítségével mutatott be egy baleseti szimulációt, amely arra hívja fel a figyelmet, milyen veszélyes fülhallgatóval közlekedni.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Kovács Andrea  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. október 12., péntek 12:56
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Kovács Andrea
Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. október 12., péntek 12:56

A valósághű történetben egy fiú biciklivel indult útnak, fején a környezeti zajokat kiszűrő fejhallgatóval. A gyalogátkelőhelynél nem szállt le a kerékpárjáról, nem nézett körül, elütötte egy autó, amely egy másik autóval is összeütközött. Az összetört autókban a könnyebben sérült utasok, valamint a biciklis barátai sokkos állapotban hívták a mentőket, tűzoltókat.

A mentésben résztvevők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek, s míg a tűzoltók a súlyosan sérült sofőrt a kocsiból kiszedték, a mentősök igyekeznek újraéleszteni az úttesten élettelenül fekvő kerékpárost. Sikertelenül… A rendőrök értesítik a kerékpáros édesanyját, hogy fia közlekedési balesetben elhunyt. Majd megérkeznek a temetkezési vállalat munkatársai és koporsóba helyezik az élettelen testet.

A bemutatót kétezer diák nézte végig a megyeszékhely belvárosában. Mint azt a Békéscsabai Jókai Színház színművésze, Tarsoly Krisztina a baleseti szimuláció rendezője kiemelte: az előadásukkal arra hívták fel a fiatalok figyelmét, hogy figyelmesen közlekedjenek az utcán és ilyenkor ne akarják kiszűrni a világ zaját, mert annak sajnos halálos kimenetelű baleset lehet a vége.

Az előadás talán legelgondolkodtatóbb része az volt, amikor a halálos balesetet szenvedett fiú lélekhangja szólal meg. Elmondja, hogy mennyi mindent elérhetett volna az életében, ha nincs rajta a fülhallgató, és nem felelőtlenül, figyelmetlenül közlekedik.

Békéscsaba rendőrkapitánya, dr. Bede Sándor rendőr alezredes kiemelte: ennek a valósághű bemutatónak épp az volt a lényege, hogy rávilágítson arra, ha a való életben ilyen tragikus kimenetelű baleset történik, akkor nincs második esély. A békéscsabai rendőrkapitány hozzátette, ha a szimulációs előadás hatására akár csak egy diák figyelmesebben közlekedik, már elérték a céljukat.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!