Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Ha nem hallottál a Tiktok-ról, akkor esélyes, hogy barlangban élsz! Infók és tippek a vilgáhírnévhez

Ha a Z generációba tartozol, biztosan hallottál már a TikTokról legalább egyszer. Vajon mi a titka a népszerűségének és miért szeretik a fiatalok ennyire?

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. július 13., kedd 07:15
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. július 13., kedd 07:15

Érdemes elsőként tisztázni, hogy mi is az a TikTok és hogy milyen múlttal rendelkezik. Az alkalmazás eleinte Musical.ly néven futott, majd egy kínai cég felvásárolta és egybeolvasztotta egy Douyin nevezetű appal, végül így született meg 2018. augusztus környékén a ma már ismert videómegosztó portál. A lényege annyi, hogy a felhasználók rövid, 15-60 másodperces videókat készíthetnek  különböző hangokra, majd azokat tölthetik fel az alkalmazásra. Az appon belül vannak „oldalak”, amelyekre a videók felkerülhetnek. Nagyon sok „for you” page létezik, hiszen a nevéből adódóan a mindenki a saját ízlése szerint állítja össze a megnézhető videókat.

Ezen az appon körülbelül bármi miatt ismert lehetsz; jó bűvésztrükkökkel rendelkezel, jól rajzolsz, jól táncolsz, de akár még a tudásod miatt is ismerhetnek téged. Természetesen az ismeretség bónuszokkal is jár. Ha elértél egy bizonyos követőszámot, elérhetővé válik számodra a LIVE opció is, sőt, akár 3 perces videókat is fel tudsz tölteni. Véleményem szerint azért ilyen népszerű az applikáció, mert itt a fiatalok önmaguk lehetnek, kiadhatják a magukban tartott gondokat és feszültséget, esetleg még másoknak is segíthetnek, vagy ők maguk kaphatnak azt. Emellett tele van vicces videókkal, amik szintén feszültséglevezetésre alkalmasak, sőt, akár tanulni is lehet egy-egy TikTok videó látta után. Tanulság: nem mindig rossz az, amiről rossz dolgokat
terjesztenek.

Végezetül pedig, ha érdekel, hogy hogyan lehetsz ismertebb, akkor ajánlom ezt a videót:

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!