Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Fodrászat otthon: te magad is lehetsz az, aki rendbe rakja a séród!

Az otthoni fodrászat előnye, hogy nem kell fizetned a munkáért, bár kétségtelen, hogy vannak veszélyei.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Tippek
Megjelent: 2020. június 5., péntek 18:43
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Tippek
Megjelent: 2020. június 5., péntek 18:43

Az embereknek mindig is fontos volt a hajuk színe, hossza, formája, egyszóval a frizurájuk. Ez napjainkban sincs máshogy, persze akadnak kivételek, például olyanok, akik a nullás gépet tartják a legegyszerűbbnek. Mindkét csoportra igaz azonban, hogy szükség van valakire, aki levágja, befesti, megigazítja a hajat.

A legtöbben elmennek egy fodrászhoz, és rájuk bízzák a teendőket, így biztosak lehetnek benne, hogy nem lesz rossz a végeredmény (legalábbis vélhetően). Ez azonban nem mindig jön össze – nincs a közeljövőben szabad időpont, esetleg nincs rá anyagi keret –, így kénytelenek vagyunk magunk megoldani a sérókérdést. A bevállalósabbaknak persze ez már rutinművelet, a még bevállalósabbak pedig már új trendekkel is megpróbálkoznak.

Tény, az otthoni fodrászat nagy előnye, hogy nem kell fizetni munkadíjat, de nagy a veszélye annak, hogy egy festékanyag nem úgy reagál, ahogy kéne, netán egy olyan reakcióba lép, aminek nem kellene megtörténnie, de az is lehet, hogy szimplán csak belevágunk helyenként a hajunkba. A baj az, hogy a végeredmény lehet olyan is, ami értékelhetetlen, az illető szeretné meg nem történté tenni az egészet, de sajnos, erre nincs lehetőség.

Mire figyelj?

A saját festés nehézségei lehetnek, ha nincs segítségünk, így nem látjuk át alaposan az egész hajat, ezáltal kimaradhatnak részek. Nem biztos, hogy sikerül egyenletesen eloszlatni a festéket, emiatt megeshet, hogy a haj változatos, vagy foltos lesz.

A fiatalabb lányok gyakran használnak hajszínezőket, melyek azt ígérik, hogy többszöri hajmosással kijön a hajból. A tapasztalatok alapján azonban ez főleg csak a világos színekre igaz, az élénkek és a sötétek csak kikopnak.

Nagyon fontos az allergiateszt elvégzése, mert nem lehetünk elég biztosak, hogy egy bolti festék nem tartalmaz olyan anyagokat, melyek allergiás tüneteket vált ki.

Az otthoni festésben nagy segítség lehet számunkra, ha megvesszük hozzá a szükséges kellékeket, például a festékes tálat, az ecsetet, a kesztyűket és egy vékonyabb fésűt. Könnyebb és gyorsabb velük dolgozni, és nincs felesleges anyagfelhasználás.

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a hajvágást maguk is meg tudják oldani. A kezdők azonban gyakran elkövetik azt a hibát, hogy vizesen szeretnék levágni a hajukat, így a végeredmény sokkal rövidebb lesz, mint amit vártak. Még rosszabb, ha használnak valamilyen háztartási eszközt és ahhoz mérnek.

A fiúk esetében talán egyszerűbb a helyzet, hiszen már lehet olyan haj- és szőrzetnyíró gépeket, amelyekkel egyszerűbb dolgozni, de hibákat természetesen ezzel is lehet elkövetni, például maradnak hosszú hajszálak.

Az otthoni fodrászatnak persze megvannak az előnyei is, egy amatőrnek, aki sajátkezűleg kezdene bele, ajánlatos előtte utánajárni a praktikáknak és/vagy egy szakembertől tanácsokat kérni. Semmikép sem ajánlatos azonban hirtelen ötletre hagyatkozni, mert semmit nem lehet visszacsinálni, a hibákat pedig nagyon nehéz kijavítani.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!