Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. augusztus 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Felhívás „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés javaslattételére

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2009 óta ítéli oda a beérkezett javaslatok alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést, amely idén tizedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. május 17., csütörtök 16:28

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

A rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

  • Békéscsaba város önkormányzati képviselői;
  • a kisebbségi önkormányzatok;
  • a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága;
  • ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek;
  • tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.

A javaslatnak tartalmaznia kell:

  • az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait;
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását.

A kitüntetési javaslatokat 2018. június 1-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.).

A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt. A javaslatok értékelését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága végzi.

További információ Bágy Petra ifjúsági referenstől kérhető telefonon a 66/452-252/2513 melléken, vagy a [email protected] e-mail címen.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!