Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

És mi a te leghőbb vágyad? – Lucifer sorozatajánló

Beköszöntött a kényszerű szünet, így sokan a sorozatokhoz fordulnak egy kis kikapcsolódásért két online tanóra között.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. április 3., péntek 17:38
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. április 3., péntek 17:38

Az idők kezdetén Lucifer arkangyalt kiűzték a Mennyekből és arra kárhoztatták, hogy a Pokol ura legyen az idők végezetéig… Mígnem úgy döntött, kivesz egy kis szabadságot.”

Ha szereted a nyomozásokat, helyes színészeket és jó poénokat, illetve nem ijeszt meg maga az Ördög sem, akkor a Lucifer neked való!

A misztikus vígjáték-dráma sorozatot, melynek alkotója Tom Kapinos, 2016-ban kezdte forgatni a FOX, majd a harmadik évaddal elkaszáltnak tekintette. Ekkor jött a képbe a Netflix, rengeteg rajongó örömére, megmentve a produkciót, és napjainkban is forog az ötödik évad. Egyébként egy DC Comics által kiadott képregény, a Sandman spin-offja alapján készült, Neil Gaiman alapötletéből.

Valóban, Lucifer Morningstar maga az Ördög, aki megunta pokoli birodalmát, és a sorozat kezdetén immár öt éve az emberek között, ironikusan de stílusosan Los Angelesben (az angyalok városában) él. Mindene megvan, pénz, nők, kocsik, még egy Lux nevű bárt is vezet. Sokszor köt alkut emberekkel, akiknek segítségre van szüksége, de be is hajtja rajtuk a szívességeket, és közben óvatosan megbüntet néha egy-két gonosz élőt. Természetesen kevesen hisznek neki, annak ellenére, hogy előszeretettel említi meg mindenkinek, ki ő.

Lucifer

Lucifer szerepében Tom Ellis
(Fotó: elsetge.cat)

A pilot epizódban megismerjük Lucifert, majd az ördög jobb kezét, Mazikeent (Lesley Ann-Brandt). Egy kis családi vita után, amely Lucifer és az alapjáraton a Mennyben éldegélő bátyja, Amenadiel (D. B. Woodside) közt zajlik a Pokolba való visszatérésről – amit természetesen főhősünk nem akar megtenni, köszöni, remekül elvan ő a halandók közt –, egy lelőtt lány esetét ismerjük meg. Az ügyet Chloe Decker nyomozó (Lauren German) kapja, s bár volt férje és kollégája, Daniel Espinosa (Kevin Alejandro) szerint pitiáner drogügyletek miatt lövöldöztek, a nyomozónő nem hagyja ennyiben. A bárban találkozik Luciferrel mint tanúval, aki állítja, hogy a bűnöst meg kell büntetni, és ha a rendőrség nem, majd ő elintézi. Így is lesz, Lucifer a maga útját járja raperek házába és dr. Linda Martin (Rachael Harris) irodájába, egészen letartóztatásáig, hiszen ezzel akadályozta a rendőrség munkáját. Még a rendőrautó hátsó üléséről is inkább segíteni próbál.

Lövöldözés, halhatatlanság-kérdés és egyéb bonyodalmak után a Pokol ura a második epizódban is egész véletlenül egy bűnügyi helyszínre keveredik, besegít kicsit a rendőrségnek, és innen senki sem állíthatja meg Lucifer és Chloe pokolian zseniális párosát.

Lucifer

Lucifer és Chloe (Tom Ellis és Lauren German)
(Fotó: wallpapercave.com)

Tom Ellis mint Lucifer egyébként remek választás volt az alkotók részéről. Kezdetben enyhén ijesztő, de rendkívül szerethető karakter, a színész pedig egész egyszerűen zseniális (érdeklődőknek mondanám, hogy amúgy külsőre sem utolsó). Zeneileg is elég képzett, hála a családi hátterének, így az epizódokban Luciferként rendszeresen zongorázik, és alkalmanként legnagyobb örömünkre énekel is.

Az epizódok során újabb és újabb családi drámák bontakoznak ki, a Mennyország teremtményei itt-ott megmutatják magukat, és mindeközben a karakterek sosem fogynak ki a poénokból és érzelmekből sem.

Muszáj ejtenem pár szót a zenékről, amelyek egytől-egyik szuperek, mind remek választás az adott jelenethez, karakterhez. Rengeteg szeretett dalt ismertem meg úgy, hogy rákerestem a sorozat soundtrack-eire.

Az operatőri és rendezői munka mellett sem mehetünk el szó nélkül, a vágóképek a városról még a sokadik alkalommal is lenyűgöznek. Néhány beállítás pedig önmagában is gyönyörű, a Lucifer lakásába vezető lift ajtajával például sokszor játszanak az alkotók ebből a szempontból.

Összességében magával ragadó sorozat, szerethető karakterekkel és történettel, szóval ha épp nem tudjátok, mit nézzetek a délutáni nasizás mellé, csak ajánlani tudom nektek a Pokol szabadságolt urának sztoriját.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!