Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. szeptember 30., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Értünk, velünk

Számos egyesület, alapítvány dolgozik értünk és velünk, segítséget nyújtva a mindennapokban, tanulmányainkban, karrierünk építésében, valamint az élet több területén. Ezen az oldalon ezeket a Békéscsabán működő civil szervezeteket gyűjtjük össze nektek. A frissítés folyamatos.

FINE Alapítvány

A FINE Alapítvány egy fiatal, 2016 végén létrejött szervezet. Az alapítvány célja az ifjúság kulturális nevelése, ismereteinek bővítése, elsősorban külföldi kultúrák megismertetése révén. Célját határon átívelő projektek szervezésével, helyi jellegű programok (tapasztalatcserék) szervezésével, mások nemzetközi projektjeinek segítésével éri el. A szervezet célcsoportja határozottan az ifjúság. A fiatalok készségfejlesztése, kulturális érzékenyítése hozzájárul, hogy könnyebben beilleszkedjenek közösségükbe és a mai Európába. Az alapítvány tagjai és önkéntesei lelkesen dolgoznak a célok elérésében.

Facebook: FINEFoundation
Email: finealapitvany@gmail.com
Telefon: +36 70 594 11 86

Green2Move Egyesület

Az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a környezettudatos gondolkodás széles körben való elterjesztéséből kivegye részét. Ebbe a gondolatvilágba nem csupán a környezetvédelem, környezettudatos magatartás, hanem saját testi és lelki egészségünk megőrzése is bele tartozik. Ennek keretében az egyesület „zöld gondolkodással” kapcsolatos projekteket szervez, infrastrukturális változásokat segít. Célcsoportja elsősorban a Békéscsabán és környékén élő fiatalok. Ezeknek a céloknak és a célcsoportnak megfelelően az egyesület két alkalommal is sikeresen szervezte meg a tevékenységét meghatározó „Drótszamár Projektet”.

Facebook: Green2Move
Email: green2moveegyesulet@gmail.com
Telefon: +36 70 594 11 86

Játszótér Alapítvány

Szervezetünk alapfilozófiája, hogy a „játék” mint tevékenység az emberek életének szerves és fontos része, ezért mindenki számára – kortól, nemtől és bármilyen más megkülönböztetéstől mentesen -, meg kell teremteni a játék lehetőségét. Ezért játék alapú mozgásfejlesztő tevékenységeket szervezzünk, játszótereket, játszó közösségeket fejlesztünk. 2016 óta aktívan részt veszünk ifjúsági közösségi terek életének szervezésében, elsősorban a békéscsabai Andrássy Úti Társaskör (ATK) működtetésében. Ez azért fontos a számunkra, mivel egy-egy ilyen közösségi tér a játék, és az önfejlesztés lehetőségét teremti meg a számotokra. Itt nem irányít titeket senki, sokkal inkább megteremtődik a megfelelő infrastruktúra, egyfajta biztonságos „burok” a kísérletezéshez, fejlődéshez. Ez különösen fontos általatok vezetett civil kezdeményezések számára, amiket fejlesztő tevékenységünkkel is támogatunk.

Web: jatszoteralapitvany.hu
Facebook: Játszótér Alapítvány
Email: jatszo.ter.alapitvany@gmail.com
Telefon: +36 20 298 96 19

Karrier Iroda Alapítvány

Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy olyan Békés megyei fiataloknak nyújtson segítséget, akik a pályakezdés előtt állnak és még nem találták meg helyüket a munka világában. Szervezetünk a Munkakereső Fiatalok Klubjából nőtte ki magát, ami egy 2013 óta létező, Békés megyei, nagy sikerű projektsorozat volt. A hozzánk forduló faitalokat és civil szerveződéseket karrier és munkakeresési tanácsadással, önéletrajzírással, mentorálással, önfejlesztési lehetőségekkel várjuk, továbbá képzési programokat, karriermenedzsment műhelyeket, munkaügyi konferenciákat szervezünk.

Web: bcski.hu
Facebook: Békéscsabai Karrier Iroda
Email: bcskarrieriroda@gmail.com
Telefon: +36 20 298 96 19

Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!