Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. december 5., hétfő

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Érettségi gyorstalpaló

Sok pici változás az érettségi lebonyolításában. A legfontosabb: nincs szóbeli, csak írásbeli. Aki lebetegszik, az csak az őszi érettségin vehet részt. Érettségizőként nem kell írás közben maszkot viselni. Ez lesz a legnépszerűbb apróság a vizsgákon!

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Suli+
Megjelent: 2021. május 1., szombat 06:26
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Suli+
Megjelent: 2021. május 1., szombat 06:26

Az érettségik lebonyolítása a tavalyi évhez képest is változik. Néhány apróságot összegyűjtöttünk:

Aki nem tud megjelenni a hétfőn kezdődő érettségi vizsgán, az nem vehet részt a pótvizsgákon, hanem legközelebb az őszi érettségin tehet érettségi vizsgát. Ez a továbbtanulók számára lehet a legnagyobb probléma, érettségi nélkül nem mehetnek a felsőoktatási intézménybe, ugrott egy év…

A magyar nyelv és irodalom, a magyar mint idegen nyelv, a matematika, a történelem, az angol nyelv és a német nyelv írásbeli vizsgái mindkét szinten 9.00-kor kezdődnek. A többi napon a délelőtti írásbeli vizsgák 8.00-kor a délutániak 14.00-kor kezdődnek.

Az egyes intézményekben biztosítani kell a gyors beléptetést – írja az Oktatási Hivatal -, sem az épület előtt, sem odabent a folyosókon nem lehetséges a csoportosulás, mindenkinek az a dolga, hogy mielőbb a részére kijelölt terembe jusson, a vizsga végén pedig elhagyja az épületet.

Az érettségik szabályait meghatározó rendelet szerint az írásbeli vizsgák során a felügyelő tanárok beosztásakor a tanárok óránkénti váltása eltérhet – írja az Oktatási Hivatal. Vagyis – helyi vezetői intézkedéssel – a felügyelő tanárok óránkénti váltásától, a személyi kontaktusok száma csökkentésének érdekében el lehet tekinteni.

Az egyik legfontosabb változás, hogy csak írásbeli vizsgák lesznek, a szóbelik elmaradnak. Idén is csak 10 diák ülhet egy teremben, közöttük minimum 1,5 méteres védőtávolságot kell biztosítani. A felügyelő tanároknak maszkot kell viselniük, a diákok viszont levehetik a maszkot akkor, amikor a vizsgát írják. Valamint megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt, illetve a tanárok számára maszkot és kesztyűt központilag biztosítanak.

 

Forrás: Eduline.hu

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!