Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 3., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Érdekel a média világa? Kipróbálnád magad? Csatlakozz hozzánk!

Augusztus végén több csabai középiskola is gólyatábort rendezett a kilencedikesek számára. Szerkesztőségünk három helyre kapott meghívást, így bemutathattuk a gólyáknak a média világát azzal a nem titkolt szándékkal, hogy szerkesztőségünket bővítsük. Azonban nem csak a kilencedikesek csatlakozhatnak hozzánk…

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM - BAM fotógalériák
Megjelent: 2018. szeptember 4., kedd 09:13

Szerkesztőségünkből többen is távoztak az elmúlt tanév végén, hiszen tanulmányaikat immár a fővárosban vagy más településen folytatják. Ez minden valószínűség szerint minden évben így lesz, ezért elhatároztuk, hogy minden szeptemberben meghirdetjük a csatlakozási lehetőséget csapatunkba. Kiemelt figyelmet fordítunk a kilencedikesekre, de természetesen nemcsak őket, hanem a felsőbb évfolyamosokat, sőt akár a nyolcadik osztályosokat is várjuk.

Augusztusban három gólyatábort látogattunk meg, minden helyszínen egy-egy tizenöt perces előadással. Nem titkolt célunk volt, hogy felkeltsük az érdeklődést szerkesztőségünk iránt és leendő tagokat toborozzunk. Közel négyszáz diák előtt beszélhettünk a BAM-ról, közülük többen is jelezték felénk, hogy szívesen jönnének. Hogy miről is volt szó, és hogyan is tudtok hozzánk csatlakozni, azt most itt megtudhatjátok.

A Békéscsabai Alkotó Média, azaz a BAM nem egy szimpla diákújság, hanem a város első – és ezidáig egyetlen – ifjúsági és diák médiaközpontja, így a szerkesztőségben végezhető tevékenységek is igen szerteágazóak.

Legfőbb feladatunk a cikkek írása, amelyet újságíróink végeznek. A diákújságban a cikkeket több rovatba osztjuk, szinte bármilyen téma belefér, ezért mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de természetesen mindenki írhat bármelyik rovatba. Ha szeretnél cikkeket írni, akkor nem árt jó barátságban lenned a fogalmazással, na meg természetesen a magyar nyelv szabályaival, de ne aggódj, segítünk! Az sem jelent akadályt, ha esetleg nincs olyan számítógéped, laptopod, amelyen a cikkeidet meg tudod írni, hiszen szerkesztőségünk gépeit minden tagunk használhatja.

Ha a fotózás érdekel és ezzel szeretnél egy kicsit komolyabban foglalkozni, akkor nálunk a helyed! Az sem baj, ha teljesen kezdő vagy, hiszen mi megtanítunk az alapokra, sőt rendszeresen hívunk előadókat, akiktől még több tudást sajátíthatsz el. Ha nincs fényképezőgéped, akkor rendelkezésedre állnak a szerkesztőség tükörreflexes gépei, amelyeken gyakorolhatsz. Fotósként nálunk különböző eseményeken, programokon szerezhetsz tapasztalatot.

Videós stábunk felel a havonta megjelenő videós sorozatainkért. Szeptembertől újra jelentkezik a Híradó, illetve az Uzsitippek Rékától. Ezeket YouTube csatornánkon és természetesen oldalunkon is meg lehet tekinteni. Ha érdekel a videózás bármely területe, akkor várunk akár operatőrnek, akár műsorvezetőnek, akár vágónak vagy rendezőnek. A szerkesztőség technikai eszközei és stúdiónk természetesen itt is a rendelkezésedre áll, de annak sincs akadálya, ha a saját technikáddal szeretnél csatlakozni.

A középiskolások már megismerkedhettek a BAM Rádióval, vagyis az egységes csabai középiskolás sulirádióval. Kéthetente hétfőnként hallhattok egy-egy 8 perces adást a középsulikban, amelyekben mindig egy számotokra érdekes, hasznos témát dolgozunk fel. Természetesen, a legújabb slágerek sem maradhatnak el, sőt minden műsorba becsempészünk egy régi sikerdalt is, hogy tanáraitoknak is kedvezzünk. Ha tehát a rádiózásban (is) szeretnéd magad kipróbálni, akkor ne habozz!

Hogy miként tudsz jelentkezni?

Látogass el szeptember 5-én, szerdán az Andrássy Úti Társaskörbe (ATK – Andrássy út 38.), ahol 16 órakor kezdődik szerkesztőségi ülésünk!

Itt amellett, hogy belekóstolhatsz egy szerkesztőségi ülés hangulatába, megismerheted a csapat tagjait is és természetesen jelentkezhetsz is hozzánk! Ha nem tudsz eljönni, akkor várunk minden héten hétfőtől péntekig 12 és 18 óra között az ATK-ban!

Az alábbi képek a gólyatáborokban készültek előadásainkon.

Galéria

Fotók: BAM

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!