Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

„Éneklő Ifjúság” kórustalálkozó és minősítő hangverseny

Olyan Békés megyei általános vagy középiskolai kórusok jelentkezését várták, akik szívesen megmutatták tudásukat, ha csak egy bemutatkozás erejéig is.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2018. április 28., szombat 11:31
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2018. április 28., szombat 11:31

Április 24-én rendezték meg Békéscsabán az Éneklő ifjúság kórustalálkozót és minősítő hangversenyt, amelyen rekord számú, összesen 18 kórus, több mint 700 diák jelent meg a megye különböző településeiről az eseményen.

A hatalmas létszám miatt a rendezvényt csak két részletben tudták levezényelni, és mondanom sem kell, hogy az értékelő zsűri dolga is igen nehéz volt. A döntés feladatát három ismert zenepedagógus vállalta magára: dr. Dohány Gabriella Szegedről, Almainé Szabó Gabriella Szolnokról és Jámbor Zsolt Kecskemétről.

Természetesen, végül sikerült döntést hozniuk: idén három kórus is elnyerte az „A” minősítést, azaz az aranydiplomát, valamint mindhárom csapat megkapta az „Év kórusa” címet.

Igazán reméljük, hogy a kóruséneklés ismét terjedésnek indul, hiszen hatalmas összetartás és elhivatottság jellemzi, valamint a zene, az alkotás öröme hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb, rendszerezettebb életvitelhez.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!