Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Első hónapok diákpolgármesterként- Riport Szántó Zalánnal

A 2021-es évben egy év kihagyás után ismét megrendezték a Garabonciás Napokat. Ennek csúcspontja a győztes párt és az új diákpolgármester kihirdetése, ez 2021. október 11-én megtörtént. Azóta nem csak a napok és a hetek teltek, hanem a friss diákvezetők ötletei és a megoldások is gyűltek. Szántó Zalánnal készített riportból kiderül, hogy milyen eddig az élet diákpolgármesterként.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2022. január 1., szombat 09:44
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Helyben
Megjelent: 2022. január 1., szombat 09:44

– Mennyire nagy időbefektetéssel jár a diákpolgármesteri pozíció? Sok dologról kell gondoskodnod az iskola mellett?

– Meglepően sok munka, idő és energia Diákpolgármesternek lenni. Eddig nagyon élvezem és nagyon jó bele látni a város működésébe és a felépítésébe. Nagyon örülök, hogy idén én tölthetem be ezt a szerepet és én segíthetek, képviselhetem a diákokat a hétköznapokban.

 – Milyen a közös munka a két diákalpolgármesterrel?

– Nagyon jó kapcsolat van közöttünk. Csányi Huba nagyon sokat segít nekem a közösségi tér kialakításában, illetve nagyon aktívan próbálunk új ötleteket kitalálni. Kovács Ákos pedig annak ellenére, hogy már lassan 2 hónapja Olaszországban van, onnan is segíti a munkámat. Nagyon örülök, hogy mindenben egyet tudunk érteni és mindent megtudunk beszélni.

– A Garabonciás napok alatt kitűzött céljaitok megvalósulnak? A többi jelölttel össze fogva szeretnétek-e elérni bármilyen új kezdeményezést?

– Sok jelöltnek/stábnak a célja a szelektív kukák kihelyezése volt, ami a városi vezetőségének a segítségével meg is valósult. Jelzőlámpa telepítése és tervezése folyamatban van az Andrássy Giminél és a többi iskola közelében is figyelünk, az esetleges közlekedési hibákra. A legfontosabb, amit úgy gondolom minden jelölt és diák is támogat, az a közösségi tér kialakítása. Ez ügyben egyenes úton haladunk és a napokban is voltam egyeztetésen Békéscsaba polgármesterénél. Én és Szarvas Péter polgrmester is megteszünk mindent azért, hogy a diákok újra igénybe vehessenek egy ATK-hoz (Andrássy Úti Társaskör – szerk.) hasonló közösségi helyet.

 

 

– Láthattuk, hogy szelektív kukák kerülnek elhelyezésre hamarosan Békéscsaba közterületein. Ezen kívül terveztek még környezetvédelmi intézkedéseket?

– Természetesen tovább folytatódik a Zöld Békéscsaba akciónk. Szelektív kukák telepítését is szeretnék az iskolákban és ezt is felvetettük a Polgármester Úrnál, amiről reméljük minél hamarabb tudunk új információkat adni. Illetve a 60 ezer Fa Egyesülettel is nagyon jó kapcsolatunk van, jövő héten fásítunk is együtt. Természetesen több kis dolog is van iskolákra, közterületekre vonatkozóan, de ezeket mind meg kell tervezni, hogy a Városházán be is tudjuk nyújtani.

– Mi a legjobb rész abban, hogy te képviseled a diákságot a felnőttek között? Mit szeretsz benne a legjobban?

– Nekem leginkább az esik a legjobban, hogy a mi ötleteinket is úgy kezelik, mint a felnőttek ötleteit. Természetesen tudjuk, hogy nem lehet minden ötletünkre megoldást, pénzforrást találni, de a Város Vezetők mindenben támogatnak és segítenek minket. Nagyon jó érzés egy teremben ülni és fontosabbnál fontosabb kérdésekben a Békéscsabai Diákság álláspontját képviselni.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!