Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Elő a poros tankönyvekkel!

Miért érdemes feleleveníteni az eddig tanultakat így nyár végén?

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. augusztus 21., péntek 19:09
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. augusztus 21., péntek 19:09

Bizonyára senki nem erőltette meg magát tanulás terén az online oktatás alatt, ahogy valószínűleg a nyár folyamán se. A tanárok viszont szeptemberben előszeretettel visszakérdezik tőlünk, hogy mit is tanultunk meg a távoktatás csodája alatt. Ezen kívül van azonban még pár ok, miért is érdemes elővenni a tavalyi tankönyveket a nyár utolsó heteiben.

Ismétlés a tudás anyja

Még ha tisztességesen is tanultál a távoktatás alatt, akkor sem árt, ha felfrissíted a tudásod a nyári szünet utolsó pár napjában. Mint már említettem, a tanárok nagy valószínűséggel visszakérdezik majd azt a tananyagot, amit nem sikerült az iskolában leadni, ezért nem árt az ismétlés. Ha meg nem igazán tanultál otthon, akkor végképp ideje elővenni a könyveket és jegyzeteket.

Nem árt csiszolni az eddig tanultakon

Velem nem egyszer előfordult már, hogy nyáron teljesen elfelejtettem valamit a sulis tudásból, pedig szeptemberben már szükségem lett volna rá. Márpedig nem biztos, hogy jó előjel a következő tanévre, ha szeptemberben máris beszedünk egy-két karót emiatt.

Kovácsolj belőle előnyt!

Ha véletlen unatkoznál az utolsó napokban, vedd elő a kötelező olvasmányokat, amiket amúgy év közben kellene elolvasnod! Esetleg tanulj meg új szavakat az adott nyelvből, amit tanulsz, vagy ismételd át azokat a fránya matekképleteket! Így már előrébb leszel, mint az osztálytársaid és saját magadon segítesz.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!