Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Élménybeszámoló az Európát Összekötő Expresszről, ami járt a békéscsabai vasútállomáson is

Egész Európát átszelte az a különvonat, ami szeptember 19-én Békéscsabát is érintette. A legfiatalabb utasként sikerült feljutnom erre a különleges szerelvényre.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. október 20., szerda 19:51
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. október 20., szerda 19:51

A vonat reggel fél nyolc körül érkezett Lökösházára, ahol egy határellenőrzés után a személyzet egy nagy mosollyal és sok szeretettel üdvözölt. A szerelvény specialitását az idei év adja. A vasút 2021-es európai évének alkalmából üzembe állított járat Liszabonból indult és több, mint 100 várost érint a párizsi végállomásig. A vonat érinti az Európai Unió Tanácsának Portugál, Szlovén és Francia elnökségét is.

 

 

Indulásképpen körbe vezettek a vonaton, kaptam egy ‘Tour Book’ot néhány egyéb aprósággal, majd (mint kiderült) a vonat legfiatalabb utasaként helyet foglaltam a svájci panoráma kocsiban.

 

 

Ezután lehetőségem volt jobban szemrevételezni ezt a különleges vonatot, miközben el is indultunk Budapest felé.

 

 

Menet közben szóba elegyedtem a vonat többi utasával, közben csodáltuk a suhanó tájat. Személy szerint nekem akkor esett le az állam, amikor menet közben egy egész madár rajt láthattam elrepülni, konkrétan a fejem fölött.

Az egyik kocsiban sikerült egyeztetnem Paoloval (aki mellesleg a vonat saját blogját írja), hogy amint végeztek a meetinggel a francia kocsiban, szeretnék beszélgetni a vonat egyik szervezőjével. A beszélgetés közvetlen és kötetlen volt:

 

 

Nem sokkal az interjú után Budapestre érkeztünk, ami nekem sajnos az utazás végét jelentette. Itt fogadta az érkező vonatot és bennünket is dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, valamint dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.

 

Ezúton is szeretném megköszönni ezt a megismételhetetlen alkalmat és élményt, valamint a kiváló vendéglátást a szervezőknek.

Fotó: Fosztó Zoltán

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!