Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Eldőlt, hogy ki lesz a BEG diákpolgármester-jelöltje a 29. Csabai Garabonciás Napokon

Két jelölt indult stábjaival a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium (BEG) diáknapjain a diákigazgatói és diákpolgármester-jelölti címért.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. február 23., vasárnap 16:50
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. február 23., vasárnap 16:50

Kovács Ákos és a BegSight, valamint Bánfi Bence és a Youreflection versengett a szavazatokért, hogy elnyerjék a diákigazgatói címet, na meg természetesen a 29. Garabonciás Napokon való indulás jogát. A BegSight az utazás szépségeit, illetve közvetlen környezetünk és a nagyvilág csodáit, értékeit mutatta meg a diákoknak, míg a Youreflection stáb megismertette azt a rengeteg hangulatot és érzelmet, ami egy emberben létezik, kiemelve ezek fontosságát.

A négynapnyi izgalom lezártával február 20-án a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium 2020-as diáknapjai véget értek. Urbancsek Zalán, a tavalyi év jelöltje leköszönt diákigazgatói címéről, ezzel együtt pedig kiderült, hogy ki lesz a BEG jelöltje az idei Garán.

A BEG diáknapjait végül a BegSight színeiben Kovács Ákos nyerte meg, és vált diákpolgármester-jelöltté, valamint az iskola diákigazgatójává. Győzelme után lehetőségünk nyílt beszélgetni vele.

Miért indultál a diáknapokon?

Nagyon sok éve követem a Garabonciást. Már kicsiként, ötödikesként, mikor kimentünk a fáklyásra, akkor néztem, hogy jó lenne azzal a megafonnal kiabálni, meg ott vannak a színpadon a srácok, akiket ismertem, és mint példakép voltak előttem. Mindig volt egy kis Gara-flow, hogy majd egyszer, de ezt sokáig halogattam. Aztán a tavalyi Garabonciáson odajöttek hozzám millióan, hogy most már ideje lenne, mert ez neked való. Akkor azt mondtam, hogy ha már ennyi ember ezt mondja, ők már nem tévedhetnek, illetve úgy éreztem, ez egyfajta kötelesség az iskola iránt, és az elmúlt hét évből valamit vissza kéne adni. Ez egy ilyen álomszerű dolog volt egy ideig, és úgy tűnik, hogy most valósággá vált. Ezt a BEG-et tovább akarom vinni, mert ez nekem az otthonom, és a családom.

Honnan jött a témátok?

Én nagy utazó vagyok, így kézenfekvő volt, hogy ez legyen a téma és ezzel a stáb is tudott azonosulni. Azt mondom, hogy ez egy hétköznapi téma, amibe sok mindent bele lehet tenni és szerintem jól fel is tudtuk dolgozni. Ez hozzám a legközelebb álló téma.

Mit kaptál ettől a jelöltségtől?

Azt gondolom, hogy nagyon sok mindent kaptam, sok pozitívat, ami épített. Gondolok itt olyan dolgokra, hogy időnként ki kellett kicsikét lépnem a komfortzónámból, hogy helyt tudjak állni akár egy színpadon, akár egy filmben. Eddig voltam már stábtag, kampányfőnök, zsűri, de ez egy teljesen más szerepkör volt, más feladatokkal és más teendőkkel, de úgy tűnik ezt sikerült jól átvenni. Igyekeztem tanulságot levonni az elmúlt Garabonciásokból résztvevőként, meg nézőként is, amiket láttam, és úgy intézni ezt a kampányt is, hogy ezekből a tanulságot mindannyian levonhassuk, és a jó dolgot tegyük bele ebbe.

Mik a terveid a Garabonciás Napokra?

A lehető legjobb eredményt elérni, illetve egy olyan kampányt szeretnénk létrehozni a most már 29. Garabonciás Napokra, ami méltó az iskola értékeihez, és képviseleteihez. Legelső célom, hogy legyen az iskolához illő, és az iskola tetszését elnyerő kampány. Aztán nyilván a helyezés csak hab a tortán.

Kik azok, akik támogattak téged és kiket emelnél ki?

Kiemelni nem szeretnék senkit, mert azt gondolom, hogy ebben a kérdésben mindenki azonos. A stábtagok és a kampányfőnökök a legtöbbet melóztak ebben a projektben és nélkülük én sem lennék. A tanárok és a szülők is nagyon sokat biztattak és sok külső támogatás is érkezett más iskolákból, ami elképesztően jól esik, mert ez ad energiát, hogy ezt tudjuk folytatni.

Gratulálunk Kovács Ákosnak és BegSight-nak győzelmükhöz, és sok sikert kívánunk a Garabonciás Napokra!

Galéria

Fotók: Martincsek Csaba

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!