Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Együtt várták a fiatalok a ponthatárokat a Csabagyöngye stégen

Második alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye stégen a Pont Ott Partit az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) szervezésében, a Budapest Bank közreműködésével.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. július 26., csütörtök 23:07
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. július 26., csütörtök 23:07

Minden év júliusának végén a Felvi.hu teszi közzé a következő tanévre vonatkozó felvételi ponthatárokat. Ilyenkor a végzősök gyomra kicsit görcsbe szorul, hiszen a jövőjük múlhat az eredményeken. Mindenki fejében ott motoszkál a gondolat: „Vajon elég lesz a pontom?” Hogy a várakozás könnyebb legyen, országszerte több helyen is rendeznek pontváró bulikat, ahol a fiatalok együtt izgulhatnak, örülhetnek, sírhatnak. Nem volt másképp ez a Csabagyöngye stégen se.

A pontváró buli délután hatkor kezdődött, fiatalok sokasága gyülekezett izgatottan a regisztrációs pultnál. Itt egy nyereményjátékban is részt vehettek, amit az este második felében sorsoltak ki. A fődíj egy páros Sziget Fesztivál belépő volt.

Miután mindenki elfoglalta a helyét, Szarvas Péter polgármester mondta el köszöntőjét. Beszédében hallhattunk a „Békéscsaba hazavár” programról, illetve számos lehetőséget és jó tanácsot adott útravalóul a leendő hallgatóknak.

Ezután az EBI képviselői ismertették a programokat és beszámoltak a „Fogadj örökbe egy egyetemistát!” nevezetű kezdeményezésükről, aminek lényege, hogy bárki egy napra betekintést nyerhet egy adott egyetem karára egy EBI-s tag vezetésével. Ez sokak számára igen kedvező ajánlat lehet, hiszen segít a következő iskola kiválasztásában és választ kaphatunk a bennünk felmerülő kérdésekre.

A hangulatfelelős idén is a The Rollercoasters zenekar volt, akik fergeteges koncertjükkel kicsit el tudták felejtetni a várakozással járó stresszt és tapsolásra bírni a szorosan összekulcsolt kezeket. Ahogy egyre lejjebb ment a Nap, úgy nőtt az izgalom is.

Ponthatárváró 2018

Pangert Evelin (végzős):
Barátnőm által hallottam erről a buliról. Bár én már tudom, hogy felvettek, hiszen több lett a pontom a követelménynél, de mégis jó együtt izgulni a barátaimmal. A ponthatárokat reálisnak látom, de néhány szakon ijesztően magasak.”

Ponthatárváró 2018

Máté Nóra (gimnazista):
Bár engem még a ponthatárok nem érintenek, ugyanúgy izgulok én is. Figyelemmel követem az eseményeket, mert két év múlva én is valószínűleg itt fogok ülni egy széken és izgulni az eredményekért. Most főként a hangulat és a jó koncertek miatt látogattam ki.”

Nyolc óra után eljött a várva várt pillanat, a kivetítőn elkezdtek pörögni az adatok. 2018-ban közel száznyolcezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe. Mint kiderült a legnépszerűbb szak a gazdálkodás és menedzsment, de nagy volt az érdeklődés az informatikai szakok iránt is. A legmagasabb ponthatár győztese pedig az ELTE német és nemzetiségi német nyelv és kultúra tanára- latin nyelv és kultúra tanár szaka lett.

Az este érzelmekben gazdag volt, láthattunk örömkönnyeket, de akadt, akit barátai vigasztaltak. A programot a sírós after zárta.

Galéria

Fotók: Fábián Réka

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!