Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Egysoros, vagy inkább kétsoros? Mindegy, irány görkorizni!

Régóta népszerű sportnak, vagy akár csak hobbinak számít a görkorizás, mind a gyerekek és fiatalok, mind pedig a felnőttek körében. Izgalmas estrém versenysportágnak is, hisz sokan szeretnek nehezebb és bonyolultabb trükköket megtanulni.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2020. június 23., kedd 18:47
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2020. június 23., kedd 18:47

Hogy a címbeli kérdésre válaszoljunk, mindenki maga dönti el, hogy egysoros vagy kétsoros görkorit választ, de általában a kétsorost mondják könnyebbnek, mert stabilabb. Mivel a görkorizás igen népszerűnek számít, nagyon sok oktatást, kurzust tartanak korosztálytól és gyakorlattól függően.

Kezdőknek és halódnak egyaránt kihívás lehet újat tanulni. A tapasztalatlanoknak egyértelműen nehéz, mivel az alapoktól kezdik és nem mindig könyvelik el jónak, ha nem sikerül elsőre minden. A profiknak és azoknak, akik már hosszú ideje csinálják esetleg az okozhat nehézséget, hogy valami újdonságot tanuljanak meg. Sok fájdalommal járhatnak az esések, de mindig ott lebeg a cél, hogy sikerüljön.

Görkori

A kép illusztráció
(Fotó: pixabay.com)

Mint majdnem minden sport, ez is tud veszélyes lenni, hiszen a görkorcsolyákat nem a fűre vagy puha talajra tervezték, ezért ajánlott egy nagy sík területen mozogni. Annak az esélye, hogy valaki megsérüljön, elég nagy, így a védőfelszerelések használata nagyon ajánlott! Kar-, csukló-, könyök- és térdvédő alkotja a főbb elemeket, de a bukósisak is nagyon fontos.

A beton vagy egy kialakított pálya tökéletes lehet terep szempontjából, de az időjárás is befolyásolja a szabadtéri korizást. Ha nagyon fúj a szél, akkor sokkal több energiára és erőre van szükség néhány egyszerű mozdulathoz is. Emellett, ha a talaj nedves, akkor sokkal csúszósabb, így a fék sem fog olyan jól.

Görkori

A kép illusztráció
(Fotó: pixabay.com)

Jó időben tökéletes program lehet a barátokkal kimozdulni és közben mozogni is egyet. Nem kell nagy távra és sebességre gondolni, elég egy kisebb szakasz és kényelmes tempó, közben pedig lehet beszélgetni. Tökéletes program is lehet egy unalmas napra, akivel csak szeretnénk.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!