Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 3., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Egységben az erő! – Békéscsabai Diákönkormányzati Fórum

Érdekképvisleti tevékenysége jegyében új programot indított útjára a városi DÖK az iskolai diákönkormányzatok bevonásával.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Diákélet
Megjelent: 2019. november 28., csütörtök 13:17

A Békéscsabai Diákönkormányzat első alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Diákönkormányzati Fórumot. November 20 -án, szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban a Gyermeki Jogok Világnapja alkalmából gyűltek össze a békéscsabai iskolák és kollégiumi DÖK-ök elnökei, tagjai és segítő tanárai, hogy néhány fontos kérdésben kifejtsék véleményüket.

A rendezvény célja a szervezetek megismerkedése mellett, egy közelebbi viszony kialakítása volt, amely által a diákok átadhatták egymásnak különböző tapasztalataikat és segíthették egymás munkáját a DÖK-ön belül. A rendezvényen Zsótér Mária, az Új Nemzedék Központ ifjúsági szakmai mentora és Karácsony Zsolt mentálhigiéniás szakember is részt vettek. A résztvevőket egy rövid csapatépítés után különböző szekciókra osztották. Hét asztalnál kellett a csoportoknak véleményt formálni. Olyan komoly témákat boncolgattak a résztvevők, mint: Érdekképviselet a városban és az iskolán belül, Közösségi terek fontossága, Városi Ifjúsági Parlament javaslatai, sztereotípiák, stb.

Kovács Ákostól, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnökétől megtudttuk, hogy februárban az álltalános iskolások számára lesz egy hasonló kaliberű rendezvény, amely során az általános iskolai DÖK-ök, javaslatokat tesznek, melyeket a DÖK Fórum végére összegyűlt ötletekkel együtt javaslati csomaggá formál a városi DÖK, és benyújtja a Városháza felé.

Galéria

Fotók: BAM – Bagdi Dániel

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!