Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Egyre több diák kaphat munkát

Az elmúlt napokban több száz diáknak tudtak állást biztosítani a kiskereskedelemben, ugyanis a szektorban tevékenykedő cégek körében az újranyitás miatt megnőtt a kereslet a diákmunka iránt – közölte az euJobs HR-Group, amely a diákok toborzását végezte.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. április 19., hétfő 08:31
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. április 19., hétfő 08:31

Április 7-étől kinyithattak az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzletek és újraindulhattak a szolgáltatások, miután Magyarországon a beoltottak száma elérte a 2,5 milliót. Az enyhítés a teljes kiskereskedelemre hatással volt, hiszen minden üzletben be kellett vezetni a négyzetméter alapú létszámkorlátozást, amelynek értelmében a boltokban 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat. A közlemény szerint a nagyon várt kormányzati enyhítés mellett a legnagyobb hazai kuponos kedvezményt nyújtó vásárlási akciósorozat miatt nőtt meg a diákmunka iránti keresletet.
A közleményben Bartkevics Anett, az euJobs HR-Group diákfoglalkoztatási üzletága, az euDiákok vezetője elmondta, hogy a megrendelőik április 7-re még csak néhány tucatnyi diákot igényeltek, ez a szám a következő nap a két és félszeresére, egy nappal később a három és félszerezése, újabb 24 óra múlva viszont már az ötszörösére nőtt.
Közölték, hogy így végül a szektornak több száz diákra volt szüksége, akiket el is tudtak helyezni.

A közlemény idézte Komáromi Zsófiát, az egyebek közt a Reserved és a Sinsay divatáruboltokat üzemeltető LPP Hungary Kft. HR vezetőjét, aki elmondta, hogy a kormány bejelentését követően szinte azonnal kinyithattak az üzletek. A rendkívül gyors reakció érdekében egy este alatt 150-170 embert kellett mozgósítani, egy nappal később pedig már 350 emberre volt szükségük a vásárlási ünnep miatt beinduló nagyüzemhez, akik közül 40-50 volt a hirtelen beugró diák. A tanulóknak jellemzően az a feladata, hogy a szabályoknak megfelelően korlátozták az üzletekben tartózkodók számát.

Az euJobs HR-Group szerint az általuk toborzott diákok főként hétvégén, rugalmas beosztásban tudnak munkát vállalni, napi 8 órás munka mellett, a napi bérük pedig általában bruttó 8800 forint. A 2004-ben alapított euJobs-HR Group, 100 százalékban magyar tulajdonú cégcsoport, amelyhez tartozik egyebek mellett a diákokat foglalkoztató euDiákok Iskolaszövetkezet, a felnőtteket kölcsönző és közvetítő euJobs, továbbá a nyugdíjasokat foglalkoztató Nyugdíjtöbblet Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet.

 

Forrás: MTI

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!