Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Egy összetört álom mindennek a végét jelenti?

A vadonjáró tanítványa: egy könyvsorozat, amelyet érdemes elolvasni a kijárási korlátozás után is.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 3., vasárnap 18:16
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 3., vasárnap 18:16

Az unatkozással teli napok tökéletes programja lehetett olyan könyvek társaságában leülni és olvasni, melyek kikapcsolnak. Ilyen olvasmányok A vadonjáró tanítványa sorozat könyvei is. Szerencsére könyvet nem csak kijárási korlátozás alatt lehet olvasni.

„Lovag lesz. Híres! Hős és nemes – ez volt az álma.”

2004-ben jelent meg az első kötet A vadonjáró tanítványa – Gorlan romjai címmel, melyet (meg az egész sorozatot) az ausztrál John Flanagan írt kisfiának, Michaelnek, hogy megszerettethesse vele az olvasást. Azóta több mint húsz országban jelent meg, és a New York Times sikerlistájára is felkerült.

Mi rossz történhetne Araluen-ben? Hisz a háborúnak már 15 éve vége sikeres győzelemmel, béke van, az uralkodás minden fennakadás nélkül működik. Mi nagy gondja lehetne egy 15 éves gyereknek? Hisz csak egyetlen egy nap, a Kiválasztás Napja, ami meghatározza, hogy egész életben mi lesz vele, mit kell csinálnia. Szakács, diplomata, esetleg lovász? Egy árvának nincs más reménye, csak ez a nap. Will gyermekkora óta apja nyomdokaiba akar lépni, hogy lovag lehessen, mert nincs neki mása, se családneve, se emléke róluk.

Will alacsonyabb és soványabb kortársainál, így a hadiskolába való bejutás messze áll tőle. Mégis reményt kap, hogy egy másik mesternél tanítvány lehessen, vadonjáró. Mindenki azt hiszi róluk, hogy valami mágusok, hogy fekete mágiát használnak. Kerülik őket az emberek, mintha valami félelmetes lények lennének. De mi állhat a háttérben? Tényleg olyan félelmetesek, mint amilyennek tartják őket?

Will nem kapta meg a vágyott fegyvereket, de szerzett új barátokat, mondhatjuk, hogy egy új családot. Minden tehetsége megvan hozzá, hogy jó vadonjáró legyen, de elég lesz egy királyi gyilkosság megakadályozásához?

„Egy ember becsaphat. Kettő összeesküdhet. Csak háromban bízom.”

A rejtély megoldása után sem pihenhet az ifjú tanítvány. Araluen-ben a béke nem tért vissza úgy mint rég, mintha a háttérben készülődne valami. Egy új ellenség közeledik, vagy egy régi tér vissza? Új helyszínek, új kalandok. Önfeláldozás, cselek, és ki lehet az új lány, Evelin? És az a titokzatos híd, mi lehet a cél vele?

„A vadonjárótanonc rabszolgasorba kerül – és a segítség onnan érkezik, honnan a legkevésbé várná…”

Egy nehéz döntés után, Will az ismeretlen Evelinnel marad, de mégis sokkal többet ér neki – és mindenki számára –, hogy életben maradjon a lány. Fogságba kerülnek és csak reménykednek, hogy a segítség időben ér oda, mielőtt bármi gond történne velük. Halt, az ifjú vadonjáró mestere látja még a tanítványát?

„Amikor két ellenség összefog egy harmadik ellen, minden megtörténhet.”

Egy nehéz szökés, kisebb bonyodalmak, a nagy találkozás után minden jó irányba indul, míg fel nem tűnik egy új ellenség, ki veszélyt jelent mindenki számára. Vajon a vadonjárók képesek együttműködni a régi ellenséggel, összefogni egy nagyobb cél érdekében?

A sorozat 12 részes kalandkönyv, melynek öt része már magyarul is megjelent. Tele van fantasyval, kalanddal, érzelmekkel, izgalmakkal és fordulatokkal. Fontos szerepet kap benne a barátság és a bizalom. Egy nagyon elmélyült és szeretetteljes kapcsolat a tanítvány és mestere között.

A sorozat magyarul eddig megjelent kötetei

  1. A vadonjáró tanítványa – Gorlan romjai
  2. A vadonjáró tanítványa – A lángoló híd
  3. A vadonjáró tanítványa – Jégföldje
  4. A vadonjáró tanítványa – A tölgylevelesek
  5. A vadonjáró tanítványa – Észak varázslója
Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!